Sony Xperia Z5 toestellen ontvangen Android 7 Nougat

Sony Xperia Z5 toestellen ontvangen Android 7 Nougat

De Sony Xperia Z5 familie bestaande uit de reguliere Z5, Z5 Premium en Z5 Compact wordt binnenkort verblijdt met een update naar Android 7 Nougat. Gebruikers van deze toestellen maken sinds vanochtend melding van een bericht dat zij ontvingen waarin vermeld staat dat de update voor hen klaarstaat. In dit artikel lees je welke nieuwe functies de update met zich meebrengt en waar je op moet letten tijdens de update.

De Sony Xperia Z5 is nu sinds enige tijd op de markt en het was al bekend dat het toestel de update naar Android 7 Nougat zou ontvangen. De vraag hierbij was echter: wanneer. Dit moment is nu aangebroken en ook de Xperia Z5 Compact en Z5 Premium worden gelijk meegenomen. Gebruikers uit het Verenigd Koninkrijk maken sinds vanochtend melding van een melding die zij ontvingen op hun toestel waarin de update aangekondigd wordt. Een dergelijk screenshot valt hieronder in te zien. Android 7 Nougat brengt vele nieuwe functies met zich mee. De belangrijkste nieuwigheden zullen wij hieronder bespreken.

Wat biedt Android 7 Nougat?

Ten eerste biedt de nieuwe Android versie een nieuwe manier van schermindeling middels multi-window mode. Hierbij wordt het mogelijk om meerdere vensters naast elkaar open te staan. Hierdoor kun je bijvoorbeeld gelijktijdig YouTube filmpjes bekijken en berichten tikken via WhatsApp. Ook kun je eventueel aantekeningen maken tijdens het kijken van een film. Naast de multi-window mode, biedt Android 7 Nougat een geheel nieuwe manier van notificaties weergeven. Nadat je jouw toestel hebt geupdatet wordt het immers mogelijk om notificaties van dezelfde strekking overzichtelijk te bundelen onder dezelfde noemer in je werkbalk. Zo kun je meldingen van sociale media-apps bijvoorbeeld onder een apart kopje plaatsen.

Lange batterijduur

Tot slot zorgt de nieuwste Android versie er eveneens voor dat je nog langer met je batterij kunt doen dankzij Doze mode. Deze slimme assistent haalt het maximale rendement uit je accu waardoor je lekker lang met je toestel kunt doen zonder tussentijds te hoeven bijladen. De nieuwste Android update bevat daarnaast de juni veiligheidsupdate van Google waarmee je Sony Xperia Z5 weer helemaal up-to-date is. Het updaten kan even duren, dus zorg dat je batterij voor minstens 50 procent is opgeladen. Daarnaast is het altijd wijselijk om een back-up te maken van je bestanden. Je ontvangt vanzelf een melding zodra de update voor jouw toestel klaar staat.

 

Bekijk het laatste nieuws over Sony:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones