Xperia-Z5-Press_1-640x451
31 augustus 2015 door in Sony.

Sony zal naar verwachting op woensdag 2 september het nieuwe vlaggenschip aankondigen tijdens de IFA beurs in Berlijn. Er is een video opgedoken, waarin de nieuwe smartphone van Sony uitgebreid (bijna drie minuten) behandeld wordt. Sony zal waarschijnlijk niet alleen de Xperia Z5 aankondigen, maar er worden ook twee andere modellen verwacht.

Xperia Z5 modellen

Een daarvan is zoals we het eigenlijk al kennen, de Xperia Z5 Compact. Sony heeft eerder wel eens Compact telefoons uitgebracht die, in tegenstelling tot de mini versies van de concurrenten, over vrijwel dezelfde specificaties beschikken als het topmodel. Enige verschil is het scherm, die kleiner is en een lagere resolutie heeft. Veel mensen zien een telefoon met een scherm boven de 5 inch namelijk als te veel, en daarom richt Sony zich op de markt van mensen die een high-end smartphone wil, maar wel met een kleiner scherm.

Het derde model is, als we de geruchten mogen geloven, iets wat we nog niet eerder gezien hebben. De zogenaamde Sony Xperia Z5 Premium zou beschikken over een 5,5 inch 4K (!) scherm. Hierdoor ligt de pixeldichtheid om en nabij de 803 ppi. Dat zijn ruim twee keer zoveel pixels dan op een al overdreven QHD scherm.

Sony zou alle modellen uitrusten met dezelfde 23 megapixel camera, een Snapdragon 810 octa-core processor, en een vingerafdrukscanner aan de zijkant van de telefoon. Daarnaast zijn alle telefoons natuurlijk stof- en waterdicht, zoals we gewend zijn van Sony. De keuze van Sony om voor de Snapdragon 810 te gaan is overigens opmerkelijk. In juni gaf Sony namelijk toe dat de Xperia Z3+ en de Xperia Z4 last hadden van oververhittingsproblemen, veroorzaakt door de Snapdragon 810. Een probleem dat vaker wordt gelinkt aan diezelfde processor. Aanstaande woensdag zal duidelijk worden of Sony hier iets aan heeft kunnen doen.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones