Specificaties Alcatel 3v liggen op straat

Specificaties Alcatel 3v liggen op straat

Nog voordat Alcatel de kans krijgt om de Alcatel 3v te lanceren, liggen de specificaties van het toestel al op straat. Volgens Roland Quandt kunnen we binnenkort een budgettelefoon verwachten met onder meer een quad-core processor van MediaTek. Volgens de techjournalist uit Duitsland krijgt hij een adviesprijs van 179 euro. Meer weten? Lees dan snel verder.

Afgelopen week waren alle ogen gericht op Las Vegas. Daar vond toen de 51e editie plaats van de Consumer Electronics Show (CES). Naast de nieuwste producten voor in de keuken (Smart Home), op kantoor (Smart Office), in de auto, tablets, gaming en ga zo maar door, zagen we ook verschillende nieuwe smartphones voorbij komen. Eén van de aanwezigen was Alcatel. De Frans-Chinese smartphoneproducent toonde op de elektronicabeurs een drietal nieuwe telefoons: de Alcatel 1x, Alcatel 3v en Alcatel 5.

Alcatel hield haar kaken stijf op elkaar als het gaat om de specificaties. Vooruit dan, we wisten dat de telefoons een randloos 18:9 display krijgen, maar daarmee was de kous dan ook af. Volgens de laatste berichten maakt de fabrikant deze later deze week bekend. Voordat ze daarvoor de kans krijgt liggen de specs van één toestel al op straat. Dankzij Roland Quandt kennen we nu al de belangrijkste details van de Alcatel 3v.

Over de Alcatel 3v

Volgens de techjournalist en beroepslekker uit Duitsland krijgt de Alcatel 3v een 6 inch groot scherm met Full HD+ resolutie van 2160 bij 1080 pixels. Daaronder vinden we de MT6737, een quad-core processor van MediaTek die geklokt is op 1,45 GHz. Verwacht dus geen snelheidsduivel, maar een functionele smartphone die geschikt is om te bellen, internetten en appen. De chipset wordt aangevuld met 2 GB werkgeheugen. Je krijgt slechts 16 GB aan intern geheugen. De opslagcapaciteit kun je waarschijnlijk uitbreiden door een mircoSD-kaart te kopen. Hij kan tevens overweg met een tweede simkaart. Of de Alcatel 3v een hybride slot krijgt of dat je zowel een tweede simkaart en het geheugen kunt uitbreiden, wordt niet duidelijk uit de tweet van Quandt.

Selfies schiet je met een 8 megapixelcamera. Achterop heeft Alcatel een dubbele camera geïnstalleerd. Deze hebben een resolutie van 16 en 2 megapixels. De camera met de laagste resolutie dient er vermoedelijk voor om extra informatie over de achtergrond te verzamelen om zo een bokeh-effect toe te passen op portretfoto’s. Daarbij is de persoon op de voorgrond haarscherp in beeld terwijl de software de achtergrond wazig maakt. Onder de hoofdcamera vinden we de vingerafdruksensor.

Verder heeft de Alcatel 3v een batterij van 3000 mAh. Deze heb je ook wel nodig om met het 6 inch grote scherm de hele dag door te komen. Opladen duurt waarschijnlijk wel even aangezien het toestel met een microUSB 2.0 poort is uitgerust. Verder kun je rekenen op een telefoon met single-band WiFi (802.11 b/g/n), Bluetooth v4.2 (LE) en Cat. 4 LTE-modem. Dat houdt in dat je niet de snelste internetervaring krijgt. Het duurt mogelijk dus even voordat een webpagina geladen is. Tot slot meldt Quandt dat de Alcatel 3v 8,05 millimeter dik is en een gewicht van 169 gram heeft. Op welke Android-versie het toestel draait is niet bekend, maar het zou ons niet verbazen als dit Android Nougat is.

Prijs en beschikbaarheid

De Alcatel 3v wordt zoals gezegd waarschijnlijk deze week door Alcatel gelanceerd. Dan hopen we meer te horen over de introductiedatum. Aan het toestel hangt een prijskaartje van 179 euro.

Bekijk het laatste nieuws over Alcatel:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding