Specificaties Alcatel 5 lekken uit

Specificaties Alcatel 5 lekken uit

Op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas toonde Alcatel al de Alcatel 5, maar weigerde om iets te vertellen over de specificaties van de middenklasser. Dankzij de Duitse techjournalist Roland Quandt liggen deze nu op straat, inclusief een groot aantal persfoto’s. Zo weten we onder meer dat hij een dubbele selfiecamera en 3 GB werkgeheugen krijgt. Benieuwd naar de rest van de specs? Lees dan snel verder.

Alcatel trapte het jaar af door in Las Vegas een drietal smartphones te tonen: de Alcatel 1x, Alcatel 3c en Alcatel 5. Wat alle drie de toestellen met elkaar gemeen hebben, is dat ze een edge-to-edge display met 18:9 verhouding hebben. Dat was het enige dat de Frans-Chinese telefoonmaker er over kwijt wilde destijds. De fabrikant liet wel weten dat het binnenkort meer details zou onthullen over de telefoons.

Daar hoeven we niet op te wachten. Zo introduceerde Alcatel enkele weken geleden de Alcatel 3c nadat de specificaties van het toestel naar buiten werden gebracht. De Alcatel 3c is een budgettelefoon die over de toonbank gaat voor 129 euro. De Alcatel 5 is een stukje duurder. Volgens Roland Quandt krijgt hij een adviesprijs van 229 euro. Wat kun je voor dat geld verwachten? Hij heeft het antwoord. Op WinFuture.de deelt hij bovendien een aantal persfoto’s van het toestel.

Dit moet je weten over de Alcatel 5

Volgens de beroepslekker heeft de Alcatel 5 een randloos 5,7 inch IPS LCD-display met een resolutie van 1440 bij 720 pixels, wat ook wel HD+ wordt genoemd. Zoals gezegd heeft het toestel een edge-to-edge display met een 18:9 beeldverhouding. Door deze afwijkende verhouding past er extra veel content op het scherm en heb je nog meer ruimte tot je beschikking als je meerdere apps tegelijkertijd naast elkaar draait. Daaronder vinden we een octa-core processor van MediaTek, de MT6750. Deze is geklokt op 1,5 GHz en wordt aangevuld met 3 GB werkgeheugen en 32 GB interne opslag, die uiteraard aangevuld kan worden als je investeert in een microSD-kaart.

Alcatel 5

Het accent ligt echter op de camera, en dan met name op de selfiecamera. Deze bestaat uit een 13 en 5 megapixelcombinatie. Naast een normale lens heeft hij tevens een groothoeklens die alles in een hoek van 120 graden vastlegt. Hij is uitgerust met een enkele LED-flitser, f/2.0 diafragma en portretmodus. Daarnaast kun je de voorste camera gebruiken om via gezichtsherkenning het toestel te ontgrendelen ‘in minder dan een seconde’.

Verder is de Alcatel 5 uitgerust met een Bluetooth 4.2 (LE), vingerafdrukscanner en 3000 mAh batterij. Aan de onderkant heeft hij een USB-C aansluiting, waardoor opladen en data overzetten extra snel gaat. Uiteraard kun je er via het 4G-netwerk mee surfen. Daarmee haal je downloadsnelheden van maximaal 150 Mbit/s. Tot slot draait het toestel van meet af aan op Android 8.0 Oreo.

De Alcatel 5 wordt eind volgende maand gepresenteerd op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. Dan krijgen we hopelijk meer te horen over of en wanneer hij bij ons in de schappen ligt. We weten dat hij in twee kleuren verschijnt: zwart en goud.

Bekijk het laatste nieuws over Alcatel:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones