Specificaties ASUS ZenFone 3 Go gelekt

ASUS ZenFone 3 Go

ASUS lanceert binnenkort haar eerste telefoons in Nederland. Van één van die toestellen zijn nu de specificaties gelekt: de ASUS ZenFone 3 Go. Als we de gegevens bekijken, kunnen we maar tot één conclusie komen: dit wordt het instapmodel van de smartphones die ASUS naar ons land haalt.

Eerder deze maand kwam Android Planet met de scoop dat ASUS van plan is om drie toestellen in ons land te gaan verkopen: de ASUS ZenFone 3, ASUS ZenFone 3 Max en ASUS ZenFone 3 Go. Alle drie de toestellen waren kortstondig online te vinden als pre-order, maar inmiddels zijn de pagina’s offline gehaald. Zodoende kennen we slechts enkele specificaties.

Vandaag weet ASUS opnieuw het nieuws te halen. De Italiaanse techwebsite Notebookitalia zegt de specificaties van de ASUS ZenFone 3 Go te kennen. Daaruit kunnen we opmaken dat het een budgettelefoon is met een adviesprijs van rond de 150 euro. In een gelekte promotieflyer zien we dat de Taiwanese smartphonemaker extra veel nadruk legt op de selfiecamera. Deze is naar eigen zeggen namelijk uitermate geschikt voor livestream video’s op Facebook en YouTube dankzij de extra grote 1.4 µm pixels, Soft LED-flitser, dual microfoons en vijf speakers voor betere geluidskwaliteit. Maar wat kunnen we nog meer verwachten van deze budgettelefoon?

Specificaties ASUS ZenFone 3 Go

De ASUS ZenFone 3 Go heeft een 5 inch IPS LCD-paneel met HD-resolutie, oftewel 720 bij 1280 pixels. Onder de motorkap schuilt naar verluidt een Qualcomm Snapdragon 410 quad-core processor, een inmiddels drie jaar oude processor die een maximale kloksnelheid van slechts 1.2 GHz kent. Niet bepaald een snelheidsduivel dus. Verder vinden we volgens Notebookitalia 2 GB aan werkgeheugen en 16 GB aan opslagcapaciteit terug onder de kap. Of het geheugen uitbreidbaar is met microSD-kaart vermeldt de Italiaanse techsite niet, maar het ligt wel voor de hand dat je het intern geheugen minimaal kunt verdubbelen tot 32 GB.

Aan de achterkant heeft ASUS een 13 megapixelcamera geplaatst. Deze is niet langer gecentreerd, maar verplaatst naar de linkerbovenhoek. De single LED flash vinden we onder de cameralens. De selfiecamera heeft een resolutie van 5 megapixels. Deze wordt gepromoot als de ideale camera om livestreams op te nemen. Naast een goede beeldkwaliteit heeft ASUS haar best bedaan om de geluidskwaliteit te optimaliseren door extra microfoons en speakers in het toestel te verwerken. Met welke Android-versie het toestel komt is niet bekend, maar zal vermoedelijk Android 6.0 Marshmallow zijn. Eerder hoorden we geluiden over single-band WiFi (802.11 b.g.n), Bluetooth v4.0 (LE), koptelefoonaansluiting, microUSB 2.0 poort, GPS en dual-simfunctionaliteit.

Volgens Notebookitalia heeft de ASUS ZenFone 3 Go een ergonomisch design waardoor hij goed in de hand ligt. De behuizing is van metaal en is aan de achterkant geborsteld. Op de gelekte omslagfoto zien we dat de budgettelefoon in de kleuren goud, roze en blauw verschijnt.

Prijs en beschikbaarheid

Wanneer de ASUS ZenFone 3 Go daadwerkelijk in de verkoop gaat is niet bekend. Het gerucht gaat dat het toestel –wellicht met nog een aantal andere ZenFones– op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona worden onthuld. De adviesprijs ligt vermoedelijk rond de 150 euro. Eerder zagen we nog een verkoopprijs van 160 euro voorbijkomen.

Bekijk het laatste nieuws over Asus:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones