Honor 5A Plus
11 juni 2016 door in Honor.

Zondag onthult Honor, een dochteronderneming van Huawei, zijn nieuwste aanwinst: de Honor 5A. Er gaan geruchten de ronde dat de Chinese smartphonemaker meer voor ons in petto heeft. Zo wordt er gesuggereerd dat naast de Honor 5A ook een grotere variant voorbij zal komen: de Honor 5A Plus. Dat het toestel daadwerkelijk bestaat was al bekend dankzij de Chinese keuringsinstantie en telecomwaakhond TENAA. Inmiddels zijn ook de belangrijkste specificaties uitgelekt via GFXbench.

Specificaties Honor 5A Plus

Volgens de database van de benchmarker heeft de Honor 5A Plus een 5.5 inch scherm. De schermresolutie valt echter behoorlijk tegen: deze bedraagt naar verluidt 720 bij 1280 pixels. Ondanks de lage HD-resolutie en het relatief grote scherm komt de pixeldichtheid uit op 267 ppi. De phablet wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 615. Deze octacore-processor is geklokt op 1.5GHz, wat een respectabele kloksnelheid is voor toestellen uit het middensegment. Verder vinden we onder de motorkap een Adreno 405 GPU, 2GB werkgeheugen en 16GB aan opslagruimte.

Eerder hoorden we verhalen over een 8 megapixel front-facing camera. Deze resolutie wordt bevestigd door GFXbench. De primaire camera aan de achterzijde heeft naar verluidt een resolutie 12 megapixels. De database vermeldt weliswaar 12 megapixels, maar de tests van GFXbench lezen de gegevens van mobiele telefoons en tablets nooit helemaal correct uit. Zo noemt de databank een RAM-geheugen van 1.8GB en opslagcapaciteit van 10GB. Voor het gemak corrigeren wij dit soort gegevens naar respectievelijk 2GB RAM en 16GB intern geheugen. Bij camera’s is dat nagenoeg een onmogelijke opgave. De documenten van TENAA noemden eerder een 13 megapixelcamera, wat gezien de onnauwkeurigheid van GFXbench goed mogelijk is.

WiFi, Bluetooth en GPS zijn uiteraard aanwezig op de Honor 5A Plus, maar over een slot voor een geheugenkaart en NFC-chip wordt nergens melding gemaakt. De capaciteit van de accu wordt nergens vermeld bij GFXbench, maar volgens TENAA bedraagt deze 3.000 mAh. Tot slot draait de phablet op Android 6.0 (Marshmallow), de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem.

Honor 5A Plus

Onthulling

Afgelopen week deed Honor uitnodigingen de deur voor de media om de grote onthulling van de Honor 5A bij te wonen. Alleen dit specifieke toestel werd op de invite bij naam en toenaam genoemd: over de Honor 5A Plus geen woord. Of we deze phablet zondag daadwerkelijk voorbij zullen zien komen is dus nog maar de vraag. Wij houden goede hoop.

De Honor 5A heeft naar verluidt een 5 inch LCD-scherm met een resolutie van 720 bij 1280 pixels, een 1.3GHz quadcore-processor van onbekende fabrikant (Qualcomm, MediaTek?), 2GB RAM, 16GB intern geheugen, 13 en 2 megapixelcamera en 2.200 mAh batterij. Opmerkelijk genoeg zou het toestel bediend worden met een verouderde versie van Google’s besturingssysteem: Android 5.1 (Lollipop).

Zondag 12 juni weten we meer. Houd Telefoonabonnement.nl dus goed in de gaten voor het laatste smartphonenieuws.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones