Specificaties HTC Desire 12 op straat

Specificaties HTC Desire 12 op straat

Nieuwe details duiken op over de HTC Desire 12, het vermeende budgettoestel van de Taiwanese smartphonemaker. Android Authority heeft de hand weten te leggen op een foto van de achterkant van de verpakking. Niet alleen bevestigt de techsite de naam van het toestel, maar geeft ze ook een groot aantal specificaties over het toestel prijs. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Het was de Amerikaanse techjournalist Evan Blass die als eerste opmerkte dat HTC aan een budgettelefoon werkt. Het toestel was lange tijd bekend onder de noemer HTC Breeze. Afgelopen week meldde de beroepslekker dat hij straks door het leven gaat als de HTC Desire 12. Tevens noemde hij een aantal specificaties van het toestel.

Android Authority mengt zich nu ook in deze discussie. De redactie heeft een foto weten te bemachtigen. Een foto van het toestel? Zo veel geluk hebben we helaas niet. Daarentegen moeten we genoegen nemen met een plaatje van de achterkant van de doos waarin de HTC Desire 12 wordt verkocht. Niet getreurd: de foto is meer dan de moeite waard. Hier heeft HTC namelijk de belangrijkste specificaties en componenten van het toestel gepubliceerd. Nog voordat de fabrikant de kans krijgt om de HTC Desire 12 uit de doeken te doen, kennen we de specs al.

Dit zijn de vermeende specs van de HTC Desire 12

Om te beginnen bevestigt Android Authority de naam van het toestel. De techsite zegt “100 procent zeker” te kunnen bevestigen dat de HTC Breeze straks als de HTC Desire 12 verkocht zal worden. Niet dat we hier enige twijfel over hadden -het nieuws was immers afkomstig van Evan Blass- maar het is desalniettemin fijn om het van een tweede bron te horen. Dat geeft nog meer zekerheid.

Hoe zit het met de specificaties? Deze bevestigen inderdaad dat we met een budgettelefoon kunnen verwachten. Volgens de verpakking heeft het de HTC Desire 12 een 5,5 inch groot scherm met een resolutie van 1440 bij 720 pixels, oftewel HD+. Dat bevestigt het vermoeden dat hij een 18:9 beeldverhouding krijgt. De eerste telefoons met deze afwijkende verhouding zagen we afgelopen jaar, voornamelijk in het duurste prijssegment. Inmiddels zien we deze designtrend ook steeds vaker bij mid-range telefoons. En zelfs bij budgettelefoons. De HTC Desire 12 is daar geen uitzondering op.

HTC Desire 12 specificaties (Android Authority)

Qua rekenkracht moet je je geen al te hoge verwachtingen maken. Onder de motorkap trefdfen we een quad-core processor van MediaTek. Het precieze type en de kloksnelheid zijn weliswaar onbekend, maar MediaTek staat nou niet bepaald bekend om haar razendsnelle chipsets. Daarnaast vinden we 3 GB RAM en 32 GB intern geheugen onder de kap. De opslagcapaciteit kun je met microSD-kaart uitbreiden tot 2 TB. Er is ook ruimte voor een tweede nano-simkaart.

Foto’s schiet je met een 12 megapixelcamera met fase-detectie autofocus (PDAF). De videokwaliteit bedraagt hooguit 1080p, oftewel Full HD. De selfiecamera heeft een resolutie van 5 megapixels. Helaas ondersteunt de chipset geen dual-band WiFi. Hij is in ieder geval wel uitgerust met 4G/LTE-module en onbekende Bluetooth-standaard. Tot slot zien we op de foto dat de HTC Desire 12 een 2730 mAh batterij heeft. Helaas geen woord over welke Android-versie we straks zullen aantreffen.

Beschikbaarheid

Met uitzondering van de hoeveelheid werkgeheugen komen alle specificaties die we hierboven hebben opgesomd overeen met wat Evan Blass eerder meldde. We kunnen nu met een gerust hart zeggen dat we weten wat ons te wachten staat. Wanneer de HTC Desire 12 daadwerkelijk uit de doeken wordt gedaan is onbekend. Volgende week zou een mooie gelegenheid zijn: dan vindt namelijk in Barcelona het Mobile World Congress (MWC) plaats. Dan horen we hopelijk ook iets meer over de beschikbaarheid en de Europese adviesprijs van het toestel.

Bekijk het laatste nieuws over HTC:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones