Specificaties HTC One X10 lekken uit

Specificaties HTC One X10 lekken uit

We zagen de HTC One X10 al voorbijkomen via enkele gelekte foto’s, maar over de specificaties was nog maar weinig tot niets bekend. Tot vandaag. Woensdagavond Nederlandse tijd publiceerde de vermaarde beroepslekker Evan Blass de belangrijkste specificaties van het nog te verschijnen toestel. Daarnaast schrijft de twitteraar dat de HTC One X10 ergens in het eerste kwartaal gepresenteerd wordt door de Taiwanese smartphoneproducent.

Blass maakte zijn  nieuws wereldkundig via Twitter.

De HTC One X10 wordt de opvolger van de HTC One X9. Het laatstgenoemde toestel werd bijna een jaar geleden gepresenteerd door HTC. Hoogste tijd dus voor een nieuwe editie. Daarnaast wil de fabrikant met de aanstaande smartphone het tijdperk achter zich laten dat HTC 10 heet. Zowel analisten als HTC zelf hadden grootse verwachtingen van het vlaggenschip, maar consumenten liepen niet warm voor het toestel. Misschien dat de smartphonemaker het tij weet te keren met de HTC One X10.

Specificaties HTC One X10

Volgens Blass is de HTC One X10 niet zozeer een upgrade ten opzichte van zijn voorganger, maar eerder een ‘vernieuwde uitvoering’. Zo heeft hij hetzelfde 5.5 inch IPS LCD-paneel met Full HD-resolutie van 1080 bij 1920 pixels. Met de CPU lijkt iets vreemds aan de hand. Zo krijgt het aanstaande toestel een MediaTek MT6755V/C octa-core processor. Deze heeft een maximale kloksnelheid van 1.9 GHz en zagen we eerder al voorbijkomen bij de HTC Desire 10 Pro van vorig jaar. De HTC One X9 heeft eveneens een chipset van MediaTek –de MT6795– maar is op papier sneller dan de nieuwe processor. De MT6795 telt eveneens acht rekenkernen, maar kent een topsnelheid van 2.2 GHz.

Het klinkt vreemd dat HTC een snellere processor inruilt voor een trager model. Hoe de vork in de steel zit kan Blass ook niet uitleggen. Verkeerde informatie? Dat zullen we de komende tijd nog wel meer over te horen krijgen. De HTC One X10 bestaat verder uit een combinatie van 3 GB werkgeheugen en 32 GB intern geheugen. Waarschijnlijk kun je het geheugen met microSD-kaart uitbreiden, maar daarover zegt de beroepslekker niets.

Als we naar de camera’s kijken, dan heeft de nog te verschijnen HTC One X10 de betere papieren. De HTC One X9 moest nog genoegen nemen met een 13 en 5 megapixelcamera. HTC heeft de resolutie bij zijn opvolger opgeschroefd tot 16.3 en 7.9 megapixel. In hoeverre deze uitgerust zijn met technieken als PDAF, laser-autofocus of meervoudige LED-flitser, laat Blass in het midden. Eerder hoorden we geluiden over een 13 megapixelcamera met optische beeldstabilisatie en RAW-ondersteuning. Blass laat niets heel van dit gerucht.

HTC X10

Prijs en beschikbaarheid

Volgens Blass kunnen we de HTC One X10 binnenkort al verwachten. Dat wil zeggen, ergens in de loop van het eerste kwartaal. Een precieze releasedatum kan de twitteraar niet noemen. Dat geldt ook voor de adviesprijs: daarover laat Blass zich niet uit. Eerder hoorden we verhalen over een prijskaartje van zo’n 275 euro.

Op donderdag 12 januari houdt HTC een persevenement. Mogelijk gebruikt de Taiwanese smartphonemaker dit podium om haar nieuwste toestel aan te kondigen. Het gerucht gaat dat HTC plannen heeft om in het eerste kwartaal drie nieuwe smartphones te presenteren: de HTC One X10, de HTC 11 en een telefoon die we kennen onder de naam HTC Ocean Note.

Bekijk het laatste nieuws over HTC:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones