Specificaties Samsung Galaxy J5 Prime (2017) bekend

Specificaties Samsung Galaxy J5 Prime (2017) bekend

De specificaties van de nog onaangekondigde Samsung Galaxy J5 (2017) Prime zijn in zijn volledigheid op straat komen te liggen. Het toestel krijgt een compact formaat en fatsoenlijke specificaties mee. Over een adviesprijs of verschijningsdatum is nog niets bekend.

Het jaar loopt alweer op zijn einde maar dat weerhoudt Samsung er niet van om consequent door te gaan met het uitbrengen van toestellen. De volgende telefoon die onthuld gaat worden lijkt de Samsung Galaxy J5 Prime (2017) te zijn, als dit de officiële naam wordt. Het wordt in ieder geval de opvolger van de huidige Samsung Galaxy J5 Prime, die jammerlijk genoeg nooit in Nederland is uitgekomen. De specificaties van de nieuwe versie zijn vandaag op straat komen te liggen. De website HowTechHack heeft haar handen weten te leggen op een lijst waarin het toestel geheel wordt bloot gegeven. Dit nieuws volgt op het nieuws van vorige maand, toen het toestel een bezoekje bracht aan de FCC, oftewel de Amerikaanse telecomwaakhond.

Compact van formaat

De Samsung Galaxy J5 Prime (2017) krijgt een gemiddeld formaat mee met een beeldschermdiagonaal van 5 inch. Hierbij is de resolutie vastgesteld op HD, oftewel 720 bij 1280 pixels. Het scherm bestaat uit een IPS-paneel, een variant van LCD. Hierdoor is het beeldscherm van gemiddelde kwaliteit. Ook de specifieke afmetingen zijn bekend, waardoor we een nauwkeurige inschatting van diens formaat kunnen maken. In de hoogte meet het toestel 142 mm, in de breedte 69 mm en in de ‘dikte’ 8 mm. Hierdoor is het toestel behoorlijk compact en zou je hem in principe gemakkelijk in je broekzak moeten kunnen vervoeren. Ook bedienen met één hand zou geen moeilijkheden moeten opleveren.

Samsung Galaxy J5 Prime (2017) specificaties: fatsoenlijke middenklasser

Onder de motorkap wordt de Samsung Galaxy J5 Prime (2017) aangedreven door de Exynos 7570 chipset. Deze processor bestaat uit vier Cortex-A53 kernen die ieder geklokt zijn op een snelheid van 1.4 GHz. Hierdoor is het toestel relatief snel voor een middenklasser. Hij krijgt hierbij ondersteuning van 3 GB werkgeheugen. Zodoende gaat schakelen tussen apps in principe redelijk vlot. De opslagcapaciteit bedraagt 16 GB. De hoofdcamera aan de achterzijde heeft een 13 megapixelresolutie terwijl de selfie-camera een kwaliteit van 8 megapixels huisvest. Het toestel draait uit de verpakking Android 7.1.1. Nougat: een enigszins verouderd besturingssysteem maar begrijpelijk gezien het segment.

Samsung Galaxy J5 (2017)

De Samsung Galaxy J5 2017

Een eventuele verschijningsdatum of adviesprijs is nog niet bekend. Wij betwijfelen bovendien ten zeerste of het toestel überhaupt in ons land uitkomt. Zijn voorganger verscheen namelijk enkel in Azië. Mocht je op zoek zijn naar een alternatief, zou je bijvoorbeeld eens een kijkje kunnen nemen bij de reguliere J-toestellen. Een uitstekende keuze in het middenklassesegment is bijvoorbeeld de Samsung Galaxy J5 2017.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones