11 mei 2016 door in Samsung.

Kort geleden zagen we via gelekte foto’s een eerste glimp van de nog te verschijnen Samsung Galaxy S7 Active. Vandaag doen we er een schepje bovenop en maken we de specificaties bekend. Deze zijn namelijk gepubliceerd in de database van GFXbench.

Sinds enkele jaren –2013 om precies te zijn– brengt Samsung ook een Active variant uit van zijn high-end toestellen.  Grote verschil tussen de reguliere vlaggenschepen en de Active-varianten is dat de laatste een stuk robuuster zijn. De behuizing is omringd door een dikke stootrand (rugged) zodat hij tegen een stootje kan. Of ongehavend een flinke smak maakt op de grond overleeft, maar ook bestand is tegen stof en water.

Over het algemeen hebben de mobiele telefoons in de Active-reeks nagenoeg dezelfde specificaties als de reguliere variant. En dat blijkt ook ditmaal feilloos te kloppen: met uitzondering van het afgeronde scherm lijkt de Samsung Galaxy S7 Active als twee druppels water op de Samsung Galaxy S7 Edge. Dat wil zeggen, als de database van GFXbench correct is. Maar zolang Samsung het toestel nog niet officieel heeft aangekondigd, is het raadzaam om het met een kleine korrel zout te nemen.

Specificaties Samsung Galaxy S7 Active

Volgens GFXbench heeft de Samsung Galaxy S7 Active een 5.5 inch scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels (Quad HD). De phablet wordt aangestuurd door de 64-bit Qualcomm Snapdragon 820 processor. Deze chipset heeft vier kernen: 2x Kryo 2.1GHz en 2x Kryo 1.6GHz. De grafische kaart (GPU) is de Adreno 530, die eveneens afkomstig is van Qualcomm. Het werkgeheugen bedraagt 4GB, het intern geheugen 32GB. Er wordt nergens melding gemaakt of het geheugen, net als de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge, uitbreidbaar is met een microSD-kaart.

Aan de achterkant heeft Samsung een 12 megapixelcamera geplaatst met LED-flitser en autofocus. Net als bij diens oudere broers heeft de Samsung Galaxy S7 Active aan de voorzijde een 5 megapixelcamera, zonder flits. Out-of-the-box wordt het toestel geleverd met Android 6.0.1 (Marshmallow). Evenals zijn voorgangers heeft de S7 Active drie fysieke knoppen onder het scherm, maar ditmaal zijn de knoppen niet tegen elkaar aan geplaatst. Daarnaast bevat de Home-knop mogelijk een vingerafdruksensor.

Beschikbaarheid

De Samsung Galaxy S7 en S7 Edge werden tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona onthuld. Hoewel een officiële releasedatum nog niet is aangekondigd, kunnen we de Samsung Galaxy S7 Active vermoedelijk op korte termijn tegemoet zien.

Samsung Galaxy S7 Active specificaties

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones