Xperia-Z5-Press_3-640x451
1 september 2015 door in Sony.

Morgen, op 2 september, zal Sony de Xperia Z5 familie aan gaan kondigen. Hiertoe behoren naast de Sony Xperia Z5 ook de Xperia Z5 Compact en Xperia Z5 Premium. Twee van die toestellen zijn waarschijnlijk zojuist opgedoken in de benchmark database van GFXBench. Het gaat hier om Sony smartphones met de modelnummers E6653 en E5823. De E6653 verwijst dan waarschijnlijk naar de Xperia Z5 en die ander zou de Xperia Z5 compact zijn. Sony gaf de Xperia Z3 het nummer D65xx mee, de Xperia Z4 (of Z3+) kreeg E65xx, en zou het dus meer dan logisch zijn dat de Xperia Z5 inderdaad E66xx als nummer krijgt. Wat betreft dat andere nummer, dat is dan af te leiden uit het feit dat de benchmark aangeeft dat het om een kleiner scherm gaat, terwijl de overige specificaties gelijk zijn aan de Z5, dus de Xperia Z5 compact!

z5-benchmark

Xperia Z5 specificaties

Volgens de benchmark krijgt de Xperia Z5 de beschikking over een 5,1 inch Full HD scherm, een Snapdragon 810 processor, 3 GB RAM, een 7 megapixel camera op de achterkant en een 4,8 megapixel camera op de voorkant. Opvallend is hier de camera op de achterkant die genoemd wordt, aangezien het in eerste instantie toch vrij duidelijk was dat de Z5 een 23 megapixel camera zou krijgen. Morgen daar dan in ieder geval meer duidelijkheid over.

Wat betreft de Xperia Z5 compact, die verschilt ten opzichte van de Z5 vooral met het scherm. Het scherm zou namelijk 4,5 inch meten, met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Ook het werkgeheugen is net wat anders, met 2 GB RAM.

Zoals gezegd zal Sony morgen, op 2 september, beide telefoons aan gaan kondigen, en waarschijnlijk nog een derde toestel. Daar zal dan uiteraard alles over te vinden zijn op telefoonabonnement.nl

(bron1) (bron2)

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones