Specs mogelijke HTC U12 vlaggenschip gelekt

Specs mogelijke HTC U12 vlaggenschip gelekt

Afgelopen weekend lekte er nieuws met betrekking tot het aankomende HTC vlaggenschip de HTC U12. De specificaties zijn duidelijk hardware voor een premium vlaggenschip. De fabrikant uit Taiwan lanceert de opvolger van de HTC U11 vermoedelijk ergens in april.

Zoals je mag verwachten van een hedendaags vlaggenschip is de aankomende HTC U12 rijk uitgerust. Het toestel heeft als werknaam HTC Imagine gekregen. Naar verwachting is het een groot 5,99 inch toestel met een beeldscherm dat de gehele voorkant inneemt. Waarschijnlijk zie je zeer slanke bezels rond het beeldscherm en het vlaggenschip krijgt HTC Face Unlock. De krachtige Snapdragon 845 processor van Qualcomm is de logische krachtbron.

Specificaties HTC U12

LlabTooFeR is een Twitter lekker die regelmatig de laatste nieuwtjes boven haalt. De bron wist afgelopen weekend een licht te schijnen op de specificaties voor het aankomende HTC vlaggenschip de HTC Imagine. Uiteraard mag je er vanuit gaan dat we hier spreken over de HTC U12 de logische opvolger van de HTC U11.

De HTC U12 krijgt alles wat je mag verwachten van een vlaggenschip in 2018. De HTC telefoon is uitgerust met een groot 5,99 inch Quad-HD+ beeldscherm met een aspect ratio van 18:9. Hiermee lijkt HTC opnieuw voor een edge-to-edge ontwerp te gaan waarbij het beeldscherm is omringt door zeer slanke randen (bezels). Boven het beeldscherm tref je een 8 megapixels selfie camera en sensoren voor de HTC Face Unlock. Het toestel wordt aangedreven door de Snapdragon 845 processor van Qualcomm. Dit is de tweede generatie 10nm processors en die behoort tot de snelste Android processors van dit moment. Er is 6 GB aan werkgeheugen en tot 256 GB opslagruimte. Het toestel is stof- en waterdicht (IP68) en krijgt een flinke 3.420 mAh accu. In tegenstelling tot de HTC vlaggenschepen uit 2017 beschikt de HTC U12 over een dual camera bestaande uit een 12 megapixel lens en 16 megapixels lens.

Nieuwe HTC strategie

Het geplaagde HTC zal de komende jaren minder smartphones lanceren. De fabrikant uit Taiwan richt zich met name op vlaggenschepen. Toch was het eerste HTC nieuwe dit jaar nieuws over een budget toestel de HTC Desire 12. Een budget toestel dat wordt aangedreven door een MediaTek processor en is voorzien van degelijke budget specificaties. Het aankomende vlaggenschip wordt zeer waarschijnlijk de HTC U12. Wij verwachten dat HTC dit toestel ergens in april zal lanceren.

Bekijk het laatste nieuws over HTC:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones