Meer specs onthult van de nieuwe ZUK Edge

Meer specs onthult van de nieuwe ZUK Edge

Het high-end submerk van Lenovo, ZUK, zal binnenkort een nieuwe smartphone lanceren. De ZUK Edge was al gecertificeerd door TENAA en nu onthult een Lenovo bestuurder meer specs van de ZUK Edge.

Lenovo kennen we in Nederland voornamelijk als computer fabrikant. Het merk heeft recent Motorola gekocht. Naast eigen toestellen en Moto smartphones maakt Lenovo ook de ZUK. Het zijn premium smartphones voor een aantrekkelijke prijs. Het aankomende model heeft een beeldscherm met Edges, de ZUK Edge.

ZUK Edge

We weten al veel van de nieuwe ZUK. Het toestel was al door TENAA gecertificeerd en de foto’s toonde een smartphone met smalle randen (bezels) zoals de Xiaomi Mi Mix. Dit weekend kregen we nog meer info, want een bestuurder van Lenovo heeft een screenshot op weibo gepost van de informatie pagina van de nieuwe smartphone. Hoe de ‘edge’  is alleen nog niet gespot. De beelden van TENAA laten een ogenschijnlijk recht beeldscherm zien.

ZUK edge

De ZUK Edge zal worden aangedreven door de Snapdragon 821 processor van Qualcomm. Het toestel krijgt de lichte variant, geklokt op 2,15 GHz. De ZUK heeft 6 GB werkgeheugen en een ruime opslag van 128 GB. De smartphone draait op Android 7.0 met ZUI 2.5.081. De ZUK heeft een 5,5-inch Full-HD beeldscherm met een resolutie van 1080 x 1920. We verwachten dat het beeldscherm afgerond over loopt in de behuizing. Vergelijkbaar met de Samsung Galaxy S7 Edge. Achterop treffen we een 13-megapixel camera met aan de voorkant een 8-megapixel selfie camera. De Edge wordt van stroom voorzien door een 3.000 mAh batterij.

Specs wijken af van eerdere meldingen

De specs die zijn gelekt door de Lenovo bestuurder suggereren dat er meerder versies van de ZUG Edge verschijnen. TENAA vermeldt bijvoorbeeld een snellere Snapdragon 821, met een kloksnelheid van 2,35 GHz. De versie van TENAA heeft minder werkgeheugen en opslag, Het geteste toestel beschikt over 4 GB werkgeheugen met 32 of 64 GB aan geheugen. De smartphone draait ook op Android 6.0 en niet Android 7.0 Nougat.

Wel specs maar geen Foto’s ZUK Edge

Naast specs is er weinig bekend van de mysterieuze ZUK Edge. De foto’s van TENAA laten weinig los over de ‘Edge’. Die vermoedelijk in het beeldscherm is verwerkt. Maar zeker weten we dat natuurlijk niet.

Wanneer de ZUK Edge zal verschijnen is ook niet bekend. De smartphone krijgt in ieder geval een premium verpakking als we de beelden van Weibo mogen geloven.

ZUK edge

Bekijk het laatste nieuws over Lenovo:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones