Specs Snapdragon 835 gelekt voor CES aankondiging

Specs Snapdragon 835 gelekt voor CES aankondiging

Nieuwsgierig naar de nieuwe Android processor van de 2017 vlaggenschepen? De specs van de Snapdragon 835 zijn al gelekt voor de aankondiging tijdens CES 2017.

Vorige week nog kondigde Qualcomm aan dat het bedrijf meer informatie zou geven over de aankomende Snapdragon 835 processor op de CES te Las Vegas. Het bedrijf liet toen weinig los over de chip, die voor het eerst geïntroduceerd werd in november. Gisteren lekte de vermoedelijke productinformatie dia´s voor aanvang van CES op Weibo. Via de verschillende benchmark sites hebben we al wel info over de processor. Zo zou de chipset sneller zijn dan die van Apple volgens AnTuTu. Echter zagen we afgelopen week een teleurstellende score van de mogelijke Snapdragon 835.

Qualcomm Snapdragon 835

Snapdragon 835

Vorig jaar werd bekend dat Samsung de fabricage van de vlaggenschipprocessor op zich zou nemen. We mogen daarom ook aannemen dat Samsung chips middels het nieuwe 10nm productieproces maakt. De Snapdragon 835 levert 27% betere prestaties dan de Snapdragon 820 processor van Qualcomm. De 835 chipset verbruikt daarbij minder energie dan de Snapdragon 820. De processor is ook nog eens kleiner dan zijn voorganger.

De nieuwe Snapdragon is de eerste processor met een gigabit LTE modem, de X16 LTE. De dia’s geven aan dat de processor de sport Kryo 280 kernen heeft. De nieuwe Adreno 540 GPU ondersteunt 60 keer meer kleuren als de meest recente Snapdragon 821 processor. De nieuwe Andreno is 25% sneller met rendering dan zijn voorganger de Adreno 530 GPU. Er is ondersteuning voor 10-bit, 4K, 60 fps video afspelen met OpenGL ES, Vulkan en DirectX 12 graphics.

Quick Charge 4

Een Smartphone met de Snapdragon 835 houden meer ruimt over voor bijvoorbeeld grotere batterijen of camera’s met een snellere autofocus. Met de lancering van de Snapdragon 835 introduceert Qualcomm ook Quick Charge 4. De nieuwe batterij oplaadtechniek laadt je accu 20% sneller op dan voorheen met Quick Charge 3. Het betekent dat je binnen 5 minuten laden al weer 5 uur batterijduur hebt. In 15 minuten laadt je de batterij tot wel 50% vol. Het wordt interessant om te zien of de Quick Charge van Qualcomm de snelle laadtechniek in de Honor Magic kan bijhouden.

We verwachten de nieuwe Snapdragon 835 processor in een groot aantal vlaggenschepen van 2016 zoals de Samsung Galaxy S8, de LG G6 en de HTC 11. De toestellen zullen vanaf het tweede kwartaal verschijnen. Heel misschien wordt er tijdens CES 2017 een vlaggenschip gepresenteerd met de nieuwe processor. Er zijn al verschillende benchmark testen geweest dus wie weet.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones