Specs Xiaomi Mi Max bekend

Xiaomi Mi Max

De technische specificaties van de Xiaomi Mi Max zijn grotendeels bekend. Zo weten we dat de Chinese smartphoneproducent twee uitvoeringen op de markt brengt, waarvan het werkgeheugen en de opslagcapaciteit uiteenlopen.

Eerder deze week zagen we de eerste foto van de Xiaomi Mi Max voorbijkomen. Wat we hier uit konden opmaken is dat het om een reusachtige phablet gaat, hij geen fysieke Home-knop op de voorzijde heeft en dat het frame een metalen afwerking heeft.

De Xiaomi Mi Max ligt nu bij TENAA, de Chinese telecomwaakhond die vergelijkbaar is met de Noord-Amerikaanse FCC. Deze instantie test alle producten die met draadloze communicatienetwerken werken en certificeert deze toestellen. Niet alleen heeft TENAA enkele foto’s van de Xiaomi Mi Max gepubliceerd (zie omslagfoto), ook zijn nu de belangrijkste specificaties bekend.

Specificaties Xiaomi Mi Max

De Xiaomi Mi Max is inderdaad een reusachtige phablet: volgens de Chinese keuringsinstantie heeft het toestel een scherm met een beelddiagonaal van maar liefst 6.44 inch. De schermresolutie bedraagt 1920 bij 1080 pixels. Ondanks het kolossale scherm en de bescheiden FHD-resolutie, heeft de Mi Max toch nog een pixeldichtheid van 342 ppi. Onder de kap schuilt een Qualcomm Snapdragon 650 hexacore-processor die geklokt is op 1.4GHz en Adreno 510 GPU.

Hoeveel het RAM-geheugen en de opslagcapaciteit bedragen is afhankelijk van welke uitvoering je kiest. Xiaomi brengt de Mi Max in twee varianten op de markt. De eerste variant heeft 2GB RAM en 16GB intern geheugen, het tweede model achtereenvolgens 3GB en 32GB.

Xiaomi Mi Max

Aan de voorzijde heeft Xiaomi een 5 megapixel shooter verwerkt. De primaire camera is echter een 13 megapixelcamera met dubbele LED-flitser. Ook vinden we op het achterpaneel een vingerafdruksensor. Zodoende hoef je niet iedere keer een pincode of wachtwoord in te voeren als je even snel iets op je telefoon wilt opzoeken. Onder het scherm vinden we een niet-verwijderbare 3.000 mAh batterij. Android 6.0.1 (Marshmallow) is vooraf geïnstalleerd door de fabrikant met daaroverheen MIUI 8.

Prijs en beschikbaarheid

Wanneer de Xiaomi Mi Max daadwerkelijk in de winkels ligt, is moeilijk te zeggen. Maar het feit dat hij nu bij TENAA ligt is een aanwijzing dat het waarschijnlijk niet lang meer duurt. Op dinsdag 10 mei houdt Xiaomi een persevenement. Het is aannemelijk dat de fabrikant dit podium gebruikt om het toestel officieel aan te kondigen. Wellicht dat we dan ook iets meer weten over het prijskaartje van de Xiaomi Mi Max.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones