Steeds meer tieners hebben een smartphone

tienersJe herkent het vast wel. Je zit in de trein, het is druk en de trein is vol. Zowel tegenover je als naast je zitten vreemde mensen die je niet kent. Jong, oud, man, vrouw, één ding hebben ze gemeen: Iedereen heeft zijn smartphone of tablet in de hand. Tegenwoordig zijn we aan dit beeld gewend. Vroeger was het asociaal. Waar je ook komt, je ziet altijd mensen met hun smartphone “spelen”. Naast volwassenen hebben tegenwoordig ook steeds meer tieners een smartphone. Dit komt mede door de goedkopere toestellen die op de markt zijn. Smartphones zijn tegenwoordig ook verkrijgbaar onder de honderd euro.

Meer dan 50% van de tieners heeft een smartphone

Stichting Mijn Kind Online heeft een onderzoek gedaan en daaruit is gebleken dat meer dan de helft van alle tieners tussen de 10 en 17 jaar een smartphone bezit. Per leeftijd is onderzocht hoeveel mensen gemiddeld een smartphone hebben. 90 % van alle onderzochte tieners tussen de 13 en 17 jaar hebben een smartphone. Ruim de helft hiervan heeft daarnaast ook een internetabonnement.

Veel tieners maken gebruik van mobiel internet

Tieners maken niet alleen veel gebruik van mobiel internet op hun smartphone, maar ook via andere producten. Bijvoorbeeld een tablet of een spelcomputer. Een kwart van alle onderzochte tieners maakt gebruik van internet via een spelcomputer. Meer dan de helft heeft thuis een tablet tot zijn of haar beschikking.

Hyves nog populair onder tieners

Uit ditzelfde onderzoek is gebleken dat jongeren veel gebruik maken van social media. Opvallend hieruit is dat Hyves nog altijd een populair medium is voor jongeren in deze leeftijdscategorie. Ongeveer 40 procent van de tieners heeft een Hyves account en maakt hier ook actief gebruik van. Facebook en Twitter zijn ook erg populair en worden door ruim 60% gebruikt van alle tieners ouder dan 16 jaar.

Meer nieuws over telecom lezen?
Op Telefoonabonnement.nl lees je alle nieuws over smartphones en tablets.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones