Steelt de Apple iPhone X de show van de iPhone 8?

Steelt de Apple iPhone X de show van de iPhone 8?

Uit een rapport van Localytics blijkt, dat de iPhone 8 met 189 miljoen veel minder goed verkoopt dan de iPhone 7 van vorig jaar (350 miljoen). Gecombineerd zijn de iPhone 8 en iPhone 8 Plus de slechtst presterende iPhones sinds jaren. In Korea verwacht men ook een lagere verkoop en dat kan wel eens aan de iPhone X liggen meldt The Investor dit weekend.

In de belangrijkste iPhone markt, Amerika, verkoopt de iPhone 8 zichtbaar slechter dan de iPhone 7, meldt een recent rapport van Localytics. De iPhone 8 Plus verkopen lopen in lijn met die van de iPhone 7 Plus. Afgelopen vrijdag startte de voorverkoop van de iPhone 8 vlaggenschepen is ook in Zuid Korea. Het land wordt gedomineerd door de Koreaanse fabrikant Samsung. The Investor verwacht, dat de iPhone 8 vlaggenschepen ook hier een pittige kluif krijgen. In het thuisland van Samsung is men nog sceptischer vanwege de verhalen over opblazende batterijen. Ook het aankomende iPhone X vlaggenschip met OLED beeldscherm zal de verkopen vertragen, schrijft de Koreaanse krant.

Steelt de iPhone X de iPhone 8 show?

Volgens het rapport van Localytics ligt de verkopen van het nieuwe vlaggenschip ver onder de initiële verkoop van iPhone 7 vlaggenschepen vorig jaar. De Plus verkopen zijn wel ongeveer gelijk met de iPhone 7 Plus verkopen. Volgens cijfers van het onderzoeksbureau is het aandeel van iPhone 8 toestellen met 1% significant lager, dan het aandeel iPhone 7 telefoons in 2016 ( 3,6% ). De beide plus modellen verkochten in de eerst maand ongeveer even veel, 1,5% iPhone 7 Plus tegen 1,4% voor de iPhone 8 Plus. In de eerste maand verkocht Apple 189 miljoen iPhone 8 toestellen. Vorig jaar werden er in de eerste maand 350 miljoen iPhone 7’s verkocht.

Het onderzoeksbureau geeft de komst van de AMOLED iPhone X als voornaamste reden. Daarnaast zijn er zichtbaar minder deals in de eerste maand voor de iPhone 8. Met een gezamenlijk marktaandeel van 2,35% in de eerste maand is de iPhone 8 de slechts verkopende Apple sinds de iPhone 6S met 4,3% in de eerste maand. Kan de iPhone X het tij nog keren?

Apple iPhone 8 adaptatie eerste maand

Apple vlaggenschepen in Zuid Korea meer onder druk

In de eerste maand vallen de verkopen tegen. De The Investor meent, dat Apple het in Zuid Korea niet beter zal krijgen en voor een aantal uitdagingen staat. In het land is de thuis fabrikant Samsung zeer groot en de onderneming biedt enkele uitstekende alternatieven. De Samsung Galaxy S8 en Galaxy Note 8 zijn ook snelle premium vlaggenschepen met luxe uitrusting. Apple heeft daarnaast ook nog last van de opblazende batterij verhalen. In Korea moet Apple namelijk al compensatie regels maken voor consumenten mocht hun accu opblazen. De krant citeert een bron uit de industrie die aangeeft dat de pre-order van iPhone 8 vlaggenschepen in Zuid Korea slechts 70% bedraagt ten opzichte van de iPhone 7 pre-orders. De krant geeft aan dat ook in Zuid Korea de iPhone X de voornaamste reden lijkt. Naast batterij issues en natuurlijk de directe concurrent in uit de thuismarkt Samsung.

iPhone 8

De iPhone 8 is de snelste smartphone van dit moment. Het toestel wordt aangedreven door de razend snelle A11 processor van Apple. De iPhone 8 heeft een 4,7 inch Retina beeldscherm, een voortreffelijke 12 megapixel camera en 2 GB werkgeheugen. De vliegensvlugge smartphone draait op het gebruiksvriendelijke iOS 11. Zowel de voorkant als de achterkant zijn gemaakt van sterk glas en je kunt de telefoon draadloos opladen. De iPhone 8 Plus is met een 5,5 inch beeldscherm een stuk groter. De 8 Plus heeft twee 12 megapixel hoofdcamera’s en een zeer uitgebreid camera menu. De iPhone 8 Plus heeft de snelle A11 Bionic processor met 3 GB aan werkgeheugen.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones