De weg is vrij voor een Steve Jobs Android smartphone

De weg is vrij voor een Steve Jobs Android smartphone

Sinds kort is de weg vrij voor een Steve Jobs smartphone die draait op het Android besturingssysteem. Twee broers uit Italië hebben het merk Steve Jobs geregistreerd. Apple heeft hier een stokje voor willen steken, maar de rechter is het eens met de broers. De weg is nu vrij voor een Steve Jobs smartphone op Android.

Het is een bizarre verhaal uit Italië en startte in 2012. Toen ontdekte de Barbato broers, dat Apple en Steve Jobs de naam Steve Jobs niet hadden geregistreerd. Daarop registreerde de Italiaanse broer het merk en bijbehorende logo. Het logo van de mannen maakt een knipoog naar het Apple logo. Het is namelijk een J met het puntje van de I in de vorm van een appel steel. Net als het Apple logo heeft de J van de gebroeders Barbato ook een hapje uit de zijkant. Al meent de rechter dat je geen hapje uit een J kunt nemen.

Steve Jobs Android smartphone

Weg vrij voor Steve Jobs smartphone

Nadat de gebroeders Barbato er achter kwamen, dat Steve Jobs en Apple de naam niet hadden geregistreerd, registreerden de mode broers zelf de naam. Het tweetal heeft Steve Jobs zowel in Italië als in de rest van de wereld het merk geregistreerd. Uiteraard wilde Apple daar een stokje voor steken en eindigde het in een juridisch gevecht. De Barbato broers zijn als winnaar uit het juridisch gevecht gestapt. In een interview met de Italiaanse Business Insider presenteert het tweetal nu grootse plannen.

De broers maken kleding met de naam Steve Jobs. Je kunt al in een prachtige spijkerbroek rondlopen met de naam van de Apple oprichter. Daar houdt het niet op voor de broers. Vanaf 2018 is de weg namelijk vrij voor een Steve Jobs smartphone op het Android besturingssysteem. Een ludiek idee als je bedenkt dat Steve Jobs synoniem staat voor Apple en het iOS besturingssysteem.

Steve Jobs merk is meer dan kleding

Nu de broers de oorlog hebben gewonnen tegen de kolos uit Cupertino is het tijd om hun ideeën uit te werken. In het interview met Business Insider spreken de broers al over een Android smartphone en een smart TV. Ze kunnen natuurlijk vrijwel alles wat hi-tech is produceren onder deze naam. De broers respecteren de naam Steve Jobs volledige. Ze zullen niets low-level doen. Het merk richt zich op de hogere segmenten. Zowel met de kleding en design als ook met elektronica.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones