18 december 2014 door in Android en Google.

Android 5.0 LollipopTerug van weggeweest: de stille modus. Google brengt deze namelijk terug in de eerste grote update voor Android 5.0 Lollipop. Dat meldt de techwebsite Androidpit op basis van anonieme bronnen.

Androidgebruikers kunnen sinds Android 5.0 geen gebruik meer maken van de stille modus. Er kan alleen nog worden gekozen voor de geluidsmodus en de trilmodus. Daardoor is het niet mogelijk om je volledig af te sluiten van geluiden van de telefoon.

Daarnaast was het in Android 5.0 al wel mogelijk om twee zogenaamde notificatiemodi te activeren. De eerste is een speciale prioriteitsmodus. Daarbij kunnen gebruikers zelf aangeven welke notificaties zij willen ontvangen. De tweede modus dempt naast notificaties ook alarmen. In feite komt deze modus neer op de stille modus, maar omdat deze ook alarmen dempt, wordt deze modus niet vaak als alternatief gebruikt.

Er is veel kritiek van Lollipop-gebruikers gekomen op de veranderingen binnen Android. Google lijkt zich de kritiek hebben aangetrokken, en voegt de modus opnieuw toe in het besturingssysteem.

Updates

Naast de stille modus heeft Google ook nog andere aanpassingen gedaan aan zijn besturingssysteem. Zo is het geheugenbeheer, batterijverbruik, wifi-verbinding en het kleurenpalet van het nieuwe design verbeterd.

De update van Lollipop 5.1 zou in het eerste kwartaal van 2015 beschikbaar worden gesteld.

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones