Surprise: Office-apps gratis voor Android en iOS

Office iPadMicrosoft wil graag haar klanten vasthouden en doet dat op een relaxte manier: per vandaag zullen de Office-apps voor Word, Excel en Powerpoint zullen gratis te downloaden en gebruiken zijn. Onderdeel van de strategie, aldus de marketingdirecteur. De gratis mogelijkheid geldt voor zowel Android- als iOS-toestellen. Je hebt dus geen Office 365-abonnement meer nodig. Dit schrijft The Verge.

Productief werken

“Dit is in het verlengde van de strategie die we hadden uitgestippeld”, aldus Microsoft-marketingdirecteur Michael Atalla. Geen totaal omgegooide strategie dus. “We willen dat onze klanten productief kunnen werken op alle apparaten die ze tot hun beschikking hebben.” En dat is gelukt, nu je documenten kan bewerken en opslaan vanaf je telefoon of tablet.

Ook de iOS-apps voor Office hebben een flinke update gekregen. Deze zijn vanaf vandaag al te downloaden in de App Store.

Doemscenario

Apple biedt al langer gratis kantoorapps aan, onder de noemer iWork. Bijvoorbeeld Papers. Daarmee is ook een doemscenario voor Microsoft. Want wat als klanten zich realiseren dat ze geen Office nodig hebben om aan de slag te kunnen met hun documenten? Want ja, waarom betalen als je ‘m ook gratis kunt krijgen..

Om klanten bij zich te houden zet Microsoft in op een gebruikservaring die jou de reden geeft om klant te blijven.

Eerder deze week werd al bekend dat de Office-apps gekoppeld kunnen worden aan Dropbox. Voor particulieren is dit gratis, bedrijven moeten daarvoor wel geld betalen.

 

Bekijk het laatste nieuws over Android:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones