T-Mobile 4G netwerk ook in 2018 als beste getest

T-Mobile 4G netwerk ook in 2018 als beste getest

Het is alweer voor de derde keer dat het 4G netwerk van T-Mobile als beste getest uit de bus komt bij de jaarlijkse P3 connect Mobile benchmark. In 2018 scoort onze provider zelfs 977 uit 1.000 punten. Zowel in Voice als Data is T-Mobile de best geteste Nederlandse 4G provider.

Voor de derde keer op rij wordt het T-Mobile 4G netwerk als beste getest door P3 en connect. De telecom provider is de beste provider in Nederland in de categorieën Data en Voice. P3 en Connect meten in drie de sub meetgebieden; dorpen, steden, verbindingswegen en treinen. In drie van die categorieën behaalt T-Mobile gemiddelde scores 98% voor voice en 96% bij data. T-Mobile scoort net als Vodafone Uitmuntend en KPN en Tele2 scoren ieder erg goed. Alle Nederlandse providers scoren ruim boven de 900 uit 1000.

Connect 4G onderzoek 2018 T-Mobile

T-Mobile beschikt over het beste 4G netwerk

Het is alweer de derde keer dat P3 en Connect het netwerk van T-Mobile als beste getest beoordelen. Johan van den Branden, Directeur Netwerk van T-Mobile Nederland, is blij met het resultaat en meldt het volgende:

Dit is een fantastische prestatie! We zijn enorm trots dat ons mobiele netwerk voor het derde jaar op rij het beste uit de P3 connect Mobile Benchmark komt. Dankzij de inzet van de beste technici hebben wij dit resultaat bereikt. Ons netwerk kenmerkt zich door een uitgekiende combinatie van frequenties. En met de meest geavanceerde technologie en het grootste aantal LTE-masten, kunnen we de forse toename van het dataverkeer goed aan. Daardoor kunnen onze klanten optimaal gebruikmaken van het Unlimited netwerk van Nederland.

T-Mobile 4G netwerk

In Nederland zijn 5.000 T-Mobile mastlocaties, daarmee heeft de provider meer masten dan de andere providers. De hoeveelheid masten is een belangrijke indicator van netwerk kwaliteit. De hoeveelheid bepaalt namelijk de sterkte en afstand waarop jouw mobiele telefoon het 4G signaal van de provider ontvangt. Daarbij helpt natuurlijk ook het aantal netwerk frequenties. De hoge snelheid die je kunt halen als gebruiker van T-Mobile is onder andere te danken aan de landelijke uitrol van minstens drie 4G netwerk frequenties. Dankzij het zogenaamde ‘3-band carrier aggregatie’ kun je gebruik maken van alle drie de netwerken om zo een nog hogere datasnelheid te bereiken. Op een vierde van het 4G netwerk is kun je inmiddels ook een vierde frequentie gebruiken. Zodoende kun je via 4-band carrier aggregatie zelfs vier banden combineren en daardoor nog hogere 4G snelheden halen. Op dit moment maakt T-Mobile gebruik van vier netwerk frequenties: 900MHz, 1.800 MHz, 2.100 MHz & 2.600MHz.

P3 Connect Mobile Benchmark

Jaarlijks geeft de P3 Connect Mobile Benchmark 2018 inzicht in de netwerk prestaties van mobiele telecom netwerken in de wereld. De benchmark biedt een objectieve vergelijking tussen de prestaties van verschillende landelijke mobiele netwerken. De testen worden uitgevoerd met rijdende meetwagens die langs grote steden rijden maar ook kleine woonkernen.

De P3 connect Mobile Benchmark 2018 in Nederland laat zien dat alle Nederlandse 4G netwerken zeer goed scoren. Onze 4G netwerken staan bekend vanwege het hoge niveau en uitstekende prestaties.

In 2018 is T-Mobile opnieuw de aanvoerder met een score van 977 uit 1000. Vodafone heeft het tweede netwerk en scoort 962. KPN zet een score neer van 940 en het nieuwste netwerk van Tele2 scoort 908 punten. Je kunt dus wel zeggen dat je bij ieder Nederlands netwerk erg goed zit.

Bekijk het laatste nieuws over T-Mobile:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones