ACM: T-Mobile mag Datavrije Muziek blijven aanbieden

T-Mobile Datavrije muziek

Uit het onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt blijkt, dat T-Mobile met de dienst ‘Datavrije Muziek’ de Europese netneutraliteitsregels niet overtreden heeft. De provider mag de dienst dus blijven aanbieden.

De Autoriteit sommeerde T-Mobile vorig jaar nog om te stoppen met de dienst aangezien het de Nederlandse regels hiermee overtreed. Daarop ging de provider in beroep en nu blijkt dus dat Datavrije Muziek officieel mag.

Strijd om Datavrije Muziek

T-Mobile heeft vorig jaar oktober 2016 een nieuwe dienst in het leven geroepen genaamd Datavrije Muziek. Abonnees van de provider die gebruik maakte van de nieuwe dienst mogen muziekstreaming zonder dat het ten koste gaat van hun databundel. Het gratis aanbieden van bepaalde datadiensten heet zero-rating. In de Nederlandse wetgeving is zero-rating in elke situatie verboden. Daarop dwong de Autoriteit Consument & Markt (ACM) T-Mobile om te stoppen met de dienst. Daar ging de provider in beroep en in april 2017 bepaalde de rechter, de Nederlandse wet op het punt van zero rating strijdig is met de Europese verordening.

De Autoriteit gaf de strijdt nog niet op en heeft Datavrije Muziek getoetst aan de Europese regels. Uit het onderzoek komt naar voren dat de Muziek dienst van T-Mobile niet in strijd is met de Europese netneutraliteitsregels. Volgens de autoriteit beperkt de muziek dienst de keuze vrijheid van consumenten niet. De dienst is ook beschikbaar voor alle muziekstreamingdiensten .

T-Mobile

T-Mobile richt zich sinds 2016 op dataverbruik en dat zien we de afgelopen jaren terug in de innovatieve abonnementen van de provider. Nadat in 2016 mensen zonder dataverbruik al uren naar hun favoriete muziek konden luisteren, lanceerde de provider in 2017 Go Unlimited. Met een Go Unlimited telefoonabonnement gecombineerd met bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Note 8 heb je onbeperkt toegang tot internet. Sterker nog je krijgt toegang tot internet via het snelste netwerk van Nederland! Nadat T-Mobile de telecom markt heeft wakker geschut volgde alleen Tele2 met een vergelijkbaar aanbod. Het Unlimited abonnement van Tele2 is zelfs nog goedkoper.

Bekijk het laatste nieuws over T-Mobile:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones