T-Mobile vergroot bereik 4G-netwerk

T-Mobile vergroot bereik 4G-netwerk

T-Mobile start als eerste provider in Nederland met de uitrol van 4G 3-band carrier-aggregatie. Dat betekent concreet dat het telecombedrijf de helft van de huidige 3G-frequenties gaat inzetten om het bereik van 4G te vergroten. Hierdoor neemt de datacapaciteit toe en kunnen hogere theoretische internetsnelheden gehaald worden.

Dat schrijft T-Mobile in een persverklaring.

In het bericht schrijft de provider dat het dataverkeer jaarlijks met bijna 60% toeneemt. Dit zal in de nabije toekomst niet anders zijn. Om de stabiliteit en capaciteit van haar netwerk te garanderen, is het dus noodzakelijk dat het telecombedrijf maatregelen neemt en investeringen doet.

3CA

De oplossing die T-Mobile hiervoor heeft bedacht is het opstapelen van 4G-frequenties. Dit wordt ook wel carrier aggregation, 3-band aggregatie of 3CA genoemd. Momenteel gebruikt de provider twee frequentiebanden om 4G aan te bieden in Nederland: 900MHz en 1800MHz. Om 3CA te implementeren is het bedrijf gestart met de uitrol van een derde band: de 2100MHz frequentieband. Deze band werd voorheen enkel gebruikt om 3G (UMTS) aan te bieden. De helft van de capaciteit van deze frequentieband wordt nu aangewend om de datacapaciteit van het 4G-netwerk te vergroten en stabiel internet aan te bieden.

Richard Marijs, netwerkstrateeg bij T-Mobile, zegt hierover:

“Innovaties zoals 3CA zorgen ervoor dat het netwerk nog stabieler en sneller wordt. Met deze techniek wordt de totale 4G-capaciteit weer flink vergroot. Dit doen we om te kunnen voorzien in de groeiende behoefte aan mobiele data.”

Wat betekent dit voor ons? De beschikbaarheid van het 4G-netwerk van T-Mobile wordt hierdoor ineens een stuk groter. Dat betekent dat meer mensen op drukke momenten of drukke plaatsen razendsnel mobiel kunnen internetten. Nu is het zo dat als het te druk wordt op het 4G-netwerk je automatisch wordt doorgeschakeld naar 3G. Voorwaarde is wel dat je smartphone LTE Band 1 ondersteunt.

T-Mobile zegt dat de vraag naar 3G steeds verder afneemt. Dit komt omdat steeds meer smartphones met 4G-module zijn uitgerust.

Bekijk het laatste nieuws over T-Mobile:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones