T-Mobile’s 4G-netwerk is vanaf oktober landelijk...

T-Mobile’s 4G-netwerk is vanaf oktober landelijk...

Nog even en T-Mobile weet een landelijk dekkend 4G-netwerk aan te bieden. In een persbericht schrijft de provider dat het 4G-netwerk vanaf oktober 2015 dekkend is voor 95 procent van de Nederlandse inwoners. Deze is gemiddeld het snelste van de drie grootste operators, stelt de provider op basis van 125.000 OOKLA-snelheidstesten in het laatste kwartaal van 2014.

Planningen

De planningen van T-Mobile veranderen nogal eens. Waar de provider begin 2013 een landelijk dekkend 4G-netwerk beloofde per midden 2014, werd er later nog gezegd dat dit eind 2015/begin 2016 zou worden. Maar de belofte is nu toch echt oktober 2015.

Het dataverbruik onder mobiele klanten stijgt en stijgt. Het nieuwe netwerk is speciaal gebouwd voor extreem grote hoeveelheden data. Per dag maken nu al zo’n 1 miljoen klanten gebruik van de reeds beschikbare 4G-dekking. In het eerste kwartaal van dit jaar werd er 54 procent meer data verbruikt ten opzichte van een jaar geleden.

T-Mobile legt de lat hoog

“De mobiele telecommunicatie sector speelt als vitale infrastructuur een zeer belangrijke rol in de innovatie- en concurrentiekracht van Nederland”, zegt CEO Mark Klein. “Geen enkel ander land in Europa biedt zo’n goede landelijk dekkende mobiele infrastructuur als Nederland.”

En in de uiterst competitieve omgeving die Nederland op dat vlak is, legt T-Mobile de lat hoog voor zichzelf. “Wij willen het beste netwerk van Nederland bouwen In deze uiterst competitieve omgeving leggen wij onze ambitie nog hoger: het beste netwerk voor Nederland bouwen. Deze is specifiek gebouwd met het oog op het fors toenemende datagebruik van consumenten en bedrijven in het komende decennium.”

Vanaf de grond opgebouwd

En daarom heeft de provider een andere netwerkstrategie gekozen dan andere providers: het nieuwe 4G-netwerk is vanaf de grond opgebouwd. Dat verklaart ook waarom T-Mobile ‘nu pas’ landelijke dekking in zicht heeft. “We maken gebruik van de nieuwste technologie, een ideale mix van frequenties en de meeste masten in Nederland.”

In het laatste kwartaal van 2014 vonden er ruim 125.000 Ookla-snelheidstesten plaats in de gemoderniseerde gebieden van T-Mobile. Deze zijn geanalyseerd door het onafhankelijke data-analyse bureau DIKW. “Hieruit blijkt dat de netwerksnelheid in ons dekkingsgebied gemiddeld het hoogst is voor downloaden en uploaden ten opzicht van de twee andere netwerkaanbieders (Vodafone en KPN).

LTE900: extra boost

 Later dit jaar activeert T-Mobile de LTE900-frequentie op het vernieuwde netwerk, dat nog een extra boost aan het netwerk geeft. Vooral locaties binnenshuis en moeilijk bereikbaar moet dit ten goede komen. Hierdoor zal de beschikbaarheid van het 4G-netwerk verder toenemen.

Bekijk het laatste nieuws over T-Mobile:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones