TCL onthult eigen 18:9 full screen Helio P23 smartphone

TCL onthult eigen 18:9 full screen Helio P23 smartphone

TCL heeft een mysterieuze full screen smartphone laten zien tijdens een expo. De smartphone heeft minimale bezels en een schermverhouding van 18:9. De krachtbron is vermoedelijk de nieuwe MediaTek Helio P23 processor. De smartphone is waarschijnlijk nog in concept fase. De Helio P23 processor is zelf ook nog niet gelanceerd.

Het nieuwe toestel van TCL heeft een schitterende maar herkenbare achterkant. Je zou het toestel zo maar eens kunnen verwarren met de Honor 9. De telefoon van TCL heeft daarentegen alles behalve vlaggenschip specificaties. De Helio P23 is de nieuwe processor voor het voordelige middensegment en het grote beeldscherm met hippe 18:9 schermverhouding is slechts HD. TCL zelf is geen bekend merk in Nederland. Het Chinese concern zit echter achter de Alcatel smartphones en maakt tegenwoordig ook de zakelijke BlackBerry toestellen zoals de DTEK60 en de BlackBerry KeyONE.

Nieuwe full screen TCL smartphone

Tijdens een Expo in Guangzhou heeft de Chinese fabrikant TCL een nieuwe smartphone laten zien. Het is interessant full screen toestel dat duidelijk voor het budget segment bedoelt is. Het grote beeldscherm is voorzien van de nieuwste schermverhouding van 18:9. Pas sinds de lancering van de LG G6 is deze beeldschermverhouding toe gepast in een telefoon. Het is namelijk de verhouding waarop veel films worden gemaakt zodat je optimaal kunt genieten van films onderweg. De nieuwe smartphone heeft een 5,7 inch beeldscherm met nauwelijks randen langs de zijkant. De boven en onderkant zijn voor een budget smartphone ook relatief dun, al lijken ze flink wat groter dan de bezels van de Samsung Galaxy S8. Het opvallende van dit mega beeldscherm is de bescheiden HD resolutie, van 1440 x 720 pixels.

TCL full screen smartphone dual camera MediaTek Helio P23

Het mysterieuze 5,7 inch TCL toestel wordt aangedreven door de nog niet aangekondigde MediaTek Helio P23 processor. De nieuwe MediaTek octa core krijgt vermoedelijk 3 GB aan werkgeheugen en 32 GB opslagcapaciteit. De dual hoofdcamera opstelling is voorzien van een 12 megapixel camera me 2 megapixel camera voor speciale opnamemodus als het depth in field effect. Aan de voorkant tref je een 5 inch selfie camera. De telefoon ondersteunt daarnaast VoLTE.

MediaTek Helio P23 krachtbron

Het nieuwe toestel heeft een opvallend 3D gebogen glazen achterkant dat schittert zoals de Honor 9 dat doet. Het 5,7 inch HD beeldscherm is omringt door slanke bezels. De krachtbron van het toestel is opmerkelijk. De nieuwe MediaTek Helio P23 voorziet de telefoon van rekenkracht. Nadat de ontwikkeling van de Helio X30 vertraging op liep heeft MediaTek de Helio P23 ontwikkeld. De processor is bedoelt voor toestellen tussen de 100 en 350 euro. Waarschijnlijk is de P23 een octa core met zuinige A53 kernen. De SoC wordt gemaakt via het vertrouwde 16nm proces maar heeft enkele belangrijke features van de Helio X30. De processor krijgt vermoedelijke de krachtige PowerVR 7XTP GPU en ondersteunt LTE Cat. 7, LPPDR4X RAM en 2K beeldschermen. Afgelopen week nog werd de eerste smartphone met de nieuwe Helio X30 gelanceerd, de bijzonder Meizu Pro 7 Plus.

TCL full screen smartphone dual camera MediaTek Helio P23

TCL mysterieuze onthult de full screen smartphone met de Helio P23 in China. Het is onduidelijk wat de naam van het apparaat is en of de smartphone in conceptfase is. Een prijsopgaaf is niet te maken het is ook niet duidelijk het toestel richting Nederland komt. Een goedkoop full screen beeldscherm kan best interessant zijn. Wie weet gebruik TCL het ontwerp voor de volgend Alcatel lichting. Het bestaan van de Helio P23 geeft goede hoop voor de resultaten van MediaTek in China. Het bedrijf heeft op dit moment geen midden of lager segment processor met LTE Cat 7. of meer.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Gerucht:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones