TCL: ‘Twee andere BlackBerry-telefoons in de maak’

TCL: ‘Twee andere BlackBerry-telefoons in de maak’

TCL Communications, partner van BlackBerry die nieuwe smartphones voor het bedrijf ontwerpt en produceert, onthulde afgelopen zondag de BlackBerry KEYone. Dat is niet het enige dat het Chinese technologiebedrijf voor ons in petto heeft. Het bedrijf zegt plannen te hebben om komend jaar nog twee andere toestellen op de markt te brengen.

Dat zegt Nicolas Zibell, CEO van TCL Communications, in een interview met CNET. De Amerikaanse techsite zag en sprak de man afgelopen weekend op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona.

Zo rond 2010 en 2011 was BlackBerry heer en meester op de smartphonemarkt. Waar je ook ging of stond, je zag altijd wel iemand met een BlackBerry Bold of Curve rondlopen. Tegenwoordig is het Canadese bedrijf vrijwel nergens meer in het straatbeeld te bekennen: consumenten zijn massaal overgestapt naar concurrenten als Samsung, Huawei en Apple. BlackBerry probeerde het afgelopen jaar een comeback te maken met de BlackBerry Priv, maar slaagde daar niet in. Daarna hebben de Canadezen afspraken gemaakt TCL Communications. De laatstgenoemde mag de komende jaren exclusief nieuwe BlackBerry-telefoons lanceren in Europa en Verenigde Staten. De BlackBerry DTEK50 en BlackBerry DTEK60 waren de eerste vruchten van deze samenwerking.

Afscheid DTEK?

Voor 2017 gaat TCL ten minste drie nieuwe BlackBerry-smartphones op de markt brengen. De eerste zagen we afgelopen weekend voorbijkomen vanaf de beursvloer in Barcelona: de BlackBerry KEYone. Dit toestel krijgt mogelijk nog een aantal nazaten. Nicolas Zibell van TCL bevestigt tegenover CNET dat het bedrijf dit jaar nog twee andere BlackBerry-telefoons wil uitbrengen. Een anonieme bron vertelt tegenover de techsite dat de BlackBerry de serienaam DTEK wil laten vallen, maar dat wil Zibell niet bevestigen.

TCL Palm?

Twee jaar geleden kocht TCL het recht om de merknaam Palm te mogen gebruiken. Deze was eerder in het bezit van Hewlett-Packard (HP). Het bijbehorende besturingssysteem, WebOS, is in handen van LG. Sinds TCL de merknaam Palm heeft overgenomen is het stil gebleven omtrent dit onderwerp. Het gerucht gaat dat TCL van plan is om komend jaar haar eerste smartphonelijn te lanceren. Op de vraag of het bedrijf hiervoor de naam Palm wil gebruiken, antwoordt de topman:

“We maken geen vergissingen. Houd ons in de gaten.”

BlackBerry KEYone

Zondag presenteerde TCL op het Mobile World Congress (MWC) de BlackBerry KEYone. Deze heeft een  4.5 inch scherm met een resolutie van 1620 bij 1080 pixels, een Qualcomm Snapdragon 625 octa-core processor met een kloksnelheid van 2 GHz, Adreno 506 GPU, 3 GB RAM, 32 GB intern geheugen, 12 en 8 megapixelcamera, 3505 mAh batterij met Quick Charge 3.0 en Android 7.1 Nougat. De BlackBerry KEYone kost bij lancering 599 euro. Vanaf april ligt deze Android-telefoons bij ons in de schappen.

Bekijk het laatste nieuws over Blackberry:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones