Tele2 geeft klanten nog meer data voor EU-landen

Tele2 geeft klanten nog meer data voor EU-landen

Ben je klant bij Tele2? Dan heb je misschien al gehoord. Sinds maandag 1 januari mag je nog meer data in EU-landen verbruiken. De bovengrens lag op 6 GB, maar is maandag verhoogd tot 8 GB. De verhoging geldt alleen voor klanten met een Unlimited abonnement en abonnees die een databundel met 10 GB aan data hebben.

Dat bevestigt woordvoerster Cilesta van Doorn van Tele2 tegenover Tweakers.net.

In 2017 is er veel veranderd in de telecomwereld. Eén van deze veranderingen is dat we afscheid hebben genomen van roamingkosten. Providers mogen niet langer kosten doorberekenen aan hun klanten om een telefoongesprek of dataverbinding tussen twee verschillende netwerken tot stand te brengen. Tot en 14 juni 2017 mocht dat wel. Een dag later trad de afschaffing van deze roamingkosten in werking. Deze en andere veranderingen voor Nederlandse smartphonegebruikers in 2017 hebben we uitgebreid in kaart gebracht in het onderstaande artikel.

De belangrijkste veranderingen in telecomland in 2017

Fair Use

Waar het in essentie op neerkomt is dat je nationale bundel sinds 15 juni vorig jaar kosteloos ook internationaal gebruikt mag worden. Dat wil zeggen, in Europees verband. Bellen van Amerika of Aziatische landen naar Nederland kost nog altijd extra. Ook andersom -dus van Nederland naar het buitenland- mogen extra kosten in rekening worden gebracht, zelfs als dat binnen de EU-lidstaten is.

Verder zit er nog een addertje onder het gras. Om misbruik te voorkomen en ervoor te zorgen dat de kosten voor providers niet de spuigaten uitloopt, mag je niet onbeperkt mobiele data verbruiken als je op vakantie bent in Europa. Zelfs niet als je een abonnement hebt met een onbeperkte hoeveelheid data. Dit wordt geregeld in het zogeheten Fair Use Policy (FUP). Daarin staat dat je bij Tele2 6 GB aan mobiele data mag verbruiken als je op vakantie of zakenreis bent in één van de EU-lidstaten. Op  maandag 1 januari is deze hoeveelheid verhoogd naar 8 GB.

Deze verhoging geldt uiteraard niet voor iedereen. Klanten die een Unlimited abonnement voor 25 euro per maand of een databundel van 10 GB in hun abonnement hebben, mogen sinds gisteren voor 8 GB aan data verstoken als ze elders in Europa zijn. Voor klanten die een databundel van 2 GB of 5 GB hebben, verandert er niets. Voor hen geldt dat ze moeten bijbetalen zodra ze hun bundel overschrijden. Dat heeft echter niets te maken met het land waar ze op dat moment verblijven. Ook in Nederland moeten ze bijbetalen voor het extra dataverbruik.

Voordeel

De aanpassing is te danken aan de door de Europese Commissie opgelegde aanpassingen op inkoopprijzen van MB’s bij buitenlandse telecombedrijven. Als gevolg van de afschaffing van de roamingkosten zijn deze per 1 januari naar beneden bijgesteld. Voor telecombedrijven als Vodafone, KPN en T-Mobile wordt het dus goedkoper om data in te kopen bij buitenlandse telco’s. Dit voordeel rekenen ze bij Tele2 door aan de klant door de FUP naar boven bij te stellen, zo bevestigt Van Doorn.

Bekijk het laatste nieuws over Tele2:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding