Tele2 verlaagt 3G-snelheid naar 2 Mbit/s

Tele2 verlaagt 3G-snelheid naar 2 Mbit/s

Ben je klant bij Tele2? Let dan even goed op. De provider gaat vanaf eind januari 2018 de internetsnelheid van 3G verlagen. De nieuwe up- en downloadsnelheid bedraagt dan nog maar 2 megabit per seconde (Mbit/s).

Dat meldt Tele2 aan haar klanten via de nieuwsbrief.

Restricties en fusie

Tele2 is de laatste tijd vaak in het nieuws. Begin december legde de provider restricties op voor het gebruik van de simkaart. Het telecombedrijf biedt haar klanten de mogelijkheid om een unlimited abonnement af te sluiten. Dan krijgen ze een onbeperkt aantal belminuten en MB’s op mee te internetten. Om ervoor te zorgen dat het niet de spuigaten uitloopt, hanteert de provider een fair use policy (FUP). Omdat een FUP geen garantie biedt tegen misbruik, mogen klanten hun simkaart bijvoorbeeld niet gebruiken als router, dongel of laptop. Doen ze dat toch, dan riskeren ze dat ze van het netwerk worden afgesloten en dat ze een gepeperde factuur op de deurmat krijgen.

En half december maakten T-Mobile en Tele2 bekend dat ze gaan fuseren. Door de fusie krijgt Tele2 toegang tot het snelste en stabielste 4G-netwerk van Nederland. T-Mobile krijgt hierdoor een ingang tot het vaste net van Tele2. Bovendien hebben de bedrijven gezamenlijk meer financiële middelen om te investeren in 5G-technologie en IoT-toepassingen. De overname moet nog worden goedgekeurd door de eurocommissaris voor Mededingen, de Deense Margrethe Vestager.

Internetsnelheid omlaag

Vandaag horen we dat Tele2 plannen heeft om de internetsnelheid te verlagen. Vanaf eind januari 2018 hebben klanten die via 3G op het internet zitten nog maar een maximale snelheid van 2 Mbit/s. Daarbij gaat het zowel om up- als downloadsnelheid. Tele2 belooft dat je met deze snelheid prima uit de voeten kan en dat je er alles mee kunt doen dat je nu ook doet. Op het forum van Tele2 lezen we het onderstaande bericht, dat afkomstig is van een forummoderator van het bedrijf:

“De nieuwe 3G snelheid zal komen te liggen tot 2 mbps voor up- en downloaden. Met deze snelheid blijft de gebruikservaring goed. Je kunt bijvoorbeeld nog steeds muziek en video streamen. Apps zoals WhatsApp, Facebook, YouTube, etc. werken gewoon.”

Verder zegt Tele2 dat het 3G-netwerk steeds minder wordt gebruikt. In de nieuwsbrief spreekt de provider over een ‘back-up netwerk’. Het telecombedrijf gaat zich nog meer focussen op 4G-connectiviteit. Sinds begin dit jaar moeten nieuwe klanten en bestaande klanten die hun contract willen verlengen aangeven dat ze een smartphone hebben die met 4G overweg kan. Zo niet, dan mag de provider deze mensen van hun netwerk weren.

Focus op 4G

Waarom Tele2 zo rigoureus te werk gaat is simpel: het bedrijf beschikt alleen over een 4G-netwerk. Klanten die geen 4G in hun abonnement hebben, vallen terug op het 2G- of 3G-netwerk van T-Mobile. En daar moet Tele2 uiteraard een vergoeding voor betalen. Daarnaast kiezen steeds meer mensen voor 4G, waarbij de internetsnelheid tot wel tien keer hoger ligt in vergelijking met 3G. Het is in onze ogen dan ook niet vreemd dat de provider het gebruik van 3G zo onaantrekkelijk mogelijk probeert te maken.

Bekijk het laatste nieuws over Tele2:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones