‘Telefoon-app op iPhone loopt vast’

‘Telefoon-app op iPhone loopt vast’

Ben jij een van de gelukkigen die reeds met een iPhone 7 rondloopt? Lees dan aandachtig dit bericht. Gebruikers klagen massaal op Apples officiële Support website dat hun Phone-app vastloopt en bevriest. Zodoende kunnen zij geen vrienden, collega’s en familieleden bellen. En om het allemaal nog een tikkie erger te maken: het probleem doet zich niet alleen voor bij het allernieuwste vlaggenschip.

Trouble in paradise

Het is de laatste tijd wel geregeld raak bij Apple. Zo zagen we de afgelopen maanden verschillende malen verhalen voorbijkomen over iPhones die in brand vlogen en ontploften. Zo vertelde een Amerikaanse student uit Burlington County (New Jersey) recentelijk dat hij zijn iPhone 6S Plus tijdens een college ineens een rare geluiden maakte, er rook uit zijn broekzak kwam en hij behoorlijk warm aanvoelde. In een schrikreactie pakte hij de telefoon uit zijn broekzak, maar deze voelde ‘super heet’ aan. Hij liet hem op de grond vallen en stampte erop, omdat er vlammen uit kwamen. Het was een vrij nieuw toestel die hij pas zes maanden geleden had gekocht.

Onlangs werd in China een zwangere vrouw naar het ziekenhuis gebracht met tweede- en derdegraads brandwonden. Deze had ze opgelopen nadat ze in slaap was gevallen op haar spiksplinternieuwe iPhone 7. Vlak daarvoor verscheen het verhaal van een Chinese man in het nieuws die een video aan het opnemen was toen zijn iPhone 7 ineens in zijn gezicht ontplofte.

En wat dacht je van het batterijprobleem bij de iPhone 6S? Door een fout tijdens het productieproces vallen sommige modellen spontaan uit, ook al is de accu nog voor 30% vol. Apple heeft voor deze mensen een reparatieprogramma opgezet waarbij zij de batterij van hun toestel kosteloos kunnen laten vervangen.

En vlak voor dit voorval speelde het zogeheten Touch Disease. Hierdoor verschenen er strepen in beeld en was het scherm niet langer met de hand te bedienen. Het scherm laten repareren kost echter 167,10 euro. De oorzaak van dit probleem ligt volgens Apple bij de klanten zelf: het treedt namelijk pas op als het toestel enkele malen op de grond is gevallen en er daarna spanning op komt te staan, bijvoorbeeld doordat je hem in je broekzak stopt.

‘Phone-app bevriest’

Het drama houdt nog even aan voor Apple. Momenteel klagen klanten massaal op het forum van Apple dat de Phone-app van de iPhone 7 vastloopt of bevriest. Hierdoor kunnen ze geen telefoontjes plegen. Ook bellen via Bluetooth-apparaten levert problemen op. Het euvel doet zich tevens voor bij de iPhone 6S en iPhone 5S. Een oplossing voor het probleem is vooralsnog niet voor handen. Force Quit en opnieuw proberen, soft reset, factory reset: niets verhelpt deze bug. Sommigen schrijven dat ze een beroep doen op de garantievoorwaarden van Apple en het toestel inruilen voor een nieuw exemplaar.

Op het forum wordt gesuggereerd dat het euvel samenhangt met iOS 10.1.1, de nieuwste versie van Apples besturingssysteem. Daarvoor hadden ze namelijk nergens last van.

Apple heeft tot op heden niet gereageerd op de problemen. Klanten hopen dat het Amerikaanse technologiebedrijf het probleem verhelpt door op korte termijn een nieuwe update uit te brengen: iOS 10.2.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Reacties (1)
Rob van Jaarsveld schreef op 27 maart 2017 om 14:47

Ook met 10.2.1 loopt hij af en toe nog helemaal vast tijdens het bellen… iPhone 6S Plus, 6 maanden oud, IOS 10.2.1 (14D27). Indicatie: loopt vast na het intoetsen van het nummer en het indrukken van de groene hoorn. Niets reageert dan meer, alleen nog te rebooten met 5 seconden power-home. Na reboot wel ontgrendelen, maar de SIM-kaart is dan nog wel actief… Vreemd!

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones