‘THT-datum’ Nexus-apparaten bekend gemaakt

‘THT-datum’ Nexus-apparaten bekend gemaakt

Google heeft bekend gemaakt tot wanneer het zijn Nexus-smartphones en –tablets van updates voorziet. Met de laatste modellen geniet je nog in ieder geval tot september 2017 van de nieuwste Android- en beveiligingsupdates.

Nexus

Nexus-smartphones en –tablets worden door Google altijd in samenwerking met een andere partij uitgebracht. Partners waar Google in het verleden mee heeft samengewerkt zijn Motorola, HTC, LG, Huawei, ASUS en Samsung.

Nexus staat synoniem voor een pure Android-ervaring. Daarnaast heb je niet alleen als eerste de nieuwste Androidversie in huis als je met een Nexus-smartphone rondloopt. Bij verreweg de meeste fabrikanten moet je veelal maandenlang wachten totdat deze update eens wordt uitgerold. Ook krijg je van Google maandelijks de laatste beveiligingsupdates. Met een Nexus smartphone als de LG Nexus 5X of Huawei Nexus 6P heb je dus al snel een streepje voor ten opzichte van je vrienden en collega’s.

Dat Google zijn eigen toestellen goed onderhoud is algemeen bekend. Maar er zit een grens aan: je krijgt niet tot aan het einde der tijden de laatste Androidupdates. Vroeg of laat zul je dus genoegen moeten nemen met een oudere of verouderde Androidversie. Waar deze bovengrens of THT of tenminste-houdbaar-tot datum lag was niet algemeen bekend.

Huawei Nexus 6P

Huawei Nexus 6P

September 2017

Om voor eens en altijd duidelijkheid te geven heef Google een updateschema online gezet. Daarin somt de zoekmachinegigant de verschillende Nexus-smartphones en –tablets op. De Nexus 5X en Nexus 6P zijn de meest recente modellen. Gebruikers kunnen in ieder geval nog tot september 2017 erop vertrouwen dat Google kritieke beveiligingslekken dicht en bug fixes uitrolt voor hun smartphone.

Wat onmiddellijk opvalt is dat Google de uiterste updatedatum heeft vastgelegd op twee jaar. Op zich een logisch tijdsbestek. Ervaring en onderzoek leren ons dat consumenten gemiddeld iedere twee jaar hun smartphone inruilen voor een nieuwer model. Het is dan ook goed te begrijpen dat de zoekmachinegigant zijn tijd en aandacht liever besteedt aan de nieuwste modellen. Wie deze op de markt gaat brengen is nog altijd niet bekend. Zo zijn zowel HTC als Huawei meer dan eens genoemd in deze context. Volgens de laatste berichten zou Google in samenwerking met HTC de volgende Nexus-smartphones op de markt brengen. Deze zouden uitgerust zijn met de nog te verschijnen Qualcomm Snapdragon 821.

Voor de volledigheid volgt hieronder het schema dat Google aanhoudt.

Nexus updateschema Google

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones