Thuisknop Samsung Galaxy A8 2018 (+) niet drukgevoelig

Thuisknop Samsung Galaxy A8 2018 (+) niet drukgevoelig

De Samsung Galaxy A8 2018 (+) heeft in tegenstelling tot de Samsung Galaxy S8 (Plus) geen drukgevoelige thuisknop. Zodoende dien je het toestel middels de vingerafdrukscanner te ontgrendelen of door twee keer tikken op de thuisknop wanneer het Always-On-Display actief is.

Dat blijkt uit speurwerk van Sammobile.

De Samsung Galaxy S8 (Plus) zorgde begin maart voor nogal wat ophef. Samsung had namelijk besloten geen fysieke thuisknop meer te gebruiken, maar een virtuele. Deze navigatieknoppen zijn hierbij in het scherm verwerkt. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld diens voorganger, de Samsung Galaxy S7 (Edge), die nog wél over een fysieke thuisknop beschikte. Deze functioneerde overigens tegelijkertijd als vingerafdrukscanner. Bij de Galaxy S8 is deze scanner naar de achterzijde verhuisd. Om de transitie voor klanten echter enigszins soepeler te laten verlopen, heeft Samsung hier bij de S8 een slimmigheid op gevonden. Ze hebben de virtuele knop namelijk drukgevoelig gemaakt. Hierdoor lijkt het alsof je met een ‘echte’ knop te maken hebt.

Geen drukgevoelige thuisknop meer

Deze toepassing gaat men niet integreren bij de afgelopen week gepresenteerde Samsung Galaxy A8 2018 (+), zo blijkt vandaag. De website Sammobile heeft de handleiding van het toestel doorgespit en komt zodoende tot deze conclusie. In de praktijk houdt dit in dat je bent aangewezen op het always-on-display (AOD) waardoor notificaties en meldingen altijd getoond worden. Dit geldt althans voor wanneer je het scherm wilt ontgrendelen middels de virtuele thuisknop. Bij de Samsung Galaxy S8 is het nog mogelijk om lang op deze knop te drukken voor wanneer je het scherm wilt ontgrendelen, zonder AOD aan te hebben ontstaan. Ook kun je gebruik maken van de vingerafdrukscanner op de achterzijde om het scherm direct te ontgrendelen.

Over de Samsung Galaxy A8 2018 (+)

Afgelopen week presenteerde Samsung de Galaxy A8 2018 en A8+ 2018. Hierbij komt voorlopig enkel de eerste ook naar Nederland. Dit gebeurt overigens al op korte termijn: vanaf 8 januari kun je het toestel in huis halen. Hierbij kost het toestel 499 euro: een fiks bedrag voor een middenklasser. Als uniek kenmerk heeft het toestel echter wel een iconisch ontwerp mét Infinity Display. Maar liefst 75 procent van de gehele voorzijde bestaat uit actief gebruikt scherm. Zodoende zijn schermranden vrijwel niet aanwezig en is de beeldverhouding 18:5:9, in plaats van het traditionele 16:9. Zodoende heb je meer dan genoeg ruimte voor de weergave van al je apps, films en games. De behuizing van de Samsung Galaxy A8 2018 is gemaakt van aluminium en uitgerust met IP67 certificaat. Hierdoor is hij stof- en waterdicht.

Samsung Galaxy A8

Onder de motorkap is de Samsung Galaxy A8 2018 uitgerust met een Exynos 7885 processor, 3 GB werkgeheugen en 32 of 64 GB opslag. Aan de achterzijde is één 16 megapixelcamera geplaatst terwijl de voorzijde plaats biedt aan twee 16 megapixelcamera’s. Zodoende maakt hij zeer fraaie selfies.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones