‘Te weinig tijd voor waterdichte Pixel’

De komst van de nieuwe Google Pixel smartphones laat niet erg lang meer op zich wachten. Toch blijft de IP53-certificering bij menigeen goed hangen. Waarom zijn de nieuwe Pixel smartphones van Google niet compleet waterbestendig? Andere fabrikanten brengen nu juist smartphones op de markt die wel over de hogere IP68 certificaten beschikken. Google geeft hier graag zelf antwoord op.

IP53 certificering

De nieuwe Google Pixel smartphones beschikken over het zogenoemde IP53 certificaat. Alhoewel de smartphones dan wel tegen een stootje of wat water kunnen, is er geen zekerheid of de Google Pixel hierna ook werkt. Volledig onder water dompelen kan dus vrijwel zeker ook schade toebrengen aan de Pixel. Je kunt de smartphone overigens nog prima gebruiken wanneer het bijvoorbeeld buiten regent. De nieuwe generatie Pixel smartphones zijn dus spatwaterdicht.

Te weinig tijd

In een interview met Google komt al snel de discussie weer op gang waarom de nieuwe Google Pixel niet compleet waterdicht is. Het eenvoudige antwoord volgt snel hierna. Volgens Google was er gewoon te weinig tijd om de Pixel nog waterdicht te maken. Terwijl Google al ruim in 2016 zat was de rekensom al snel gemaakt dat deze wijziging ruim negen maanden extra zou gaan kosten. Hiermee zou de Google Pixel pas begin 2017 gelanceerd worden. Om een smartphone waterdicht te maken heeft Google blijkbaar meer tijd nodig, maar ook hier is weer een logische verklaring voor. Voor de ontwikkeling en fabricage van de Pixel werkt Google namelijk nauw samen met HTC. Ook deze laatste partij moet dus bij de ontwikkeling en wijzigingen aanwezig zijn.

Goed ontvangen

De nieuwe serie Pixel smartphones is volgens Google erg goed ontvangen. Ondanks alle negatieve berichten rondom smartphone de afgelopen periode. Dat de Pixel smartphones nu enkel over een IP53 certificering beschikken wordt schijnbaar voor lief genomen door veel potentiƫle kopers en dat stemt Google ook weer gerust. Wij kunnen nu op onze vingers wel natellen dat de nieuwe generatie smartphones vanuit Google weer compleet waterdicht zullen zijn.

Bekijk het laatste nieuws over Google:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones