Tijdelijke verkoopstop OnePlus 3 in Europa

Tijdelijke verkoopstop OnePlus 3 in Europa

OnePlus staakt tijdelijke de verkoopactiviteiten van de OnePlus 3 in Europa. De Chinese smartphoneproducent zegt dat het vlaggenschip zo gewild is onder consumenten dat het genoodzaakt is om dit paardenmiddel in te zetten. Na 12 september is het weer mogelijk om via de webshop van OnePlus het toptoestel te bestellen.

Dat schrijft OnePlus op zijn forum.

De verwachtingen waren hooggespannen in aanloop naar de lancering van de OnePlus 3. Zo zou het vlaggenschip niet alleen de laatste technologische snufjes krijgen, maar tevens in een nieuw, premium design krijgen. En inderdaad: de sandstone backpanel maakte plaats voor een aluminium behuizing. Maar er was ook ruimte voor teleurstelling. Zo bleek vrijwel direct na de onthulling dat de telefoon geen gebruik maakte van de volledige 6GB aan werkgeheugen om zo de accu te besparen. Inmiddels heeft de Chinese smartphonemaker dit euvel verholpen met een update door RAM-management te implementeren. Tevens werden de kleurweergave en een bug in de GPS-chip verholpen met deze patch.

Voorraad aanvullen

Ondanks wat schoonheidsfoutjes is de OnePlus 3 zeer gewild onder consumenten. Zo gewild dat OnePlus genoodzaakt is om de verkoop van het toptoestel tijdelijk aan banden te leggen in Europa. Bij de lancering van de telefoon nam het bedrijf afscheid van het gehate invitesysteem, tot groot genoegen van gebruikers. Dat heeft er voor gezorgd dat de verkoopcijfers in Europa alle verwachtingen overtreft. De vraag is zo groot dat OnePlus zich genoodzaakt voelt om de verkoop van het toestel tijdelijk op te schorten. Dat geeft de smartphonemaker de nodige ademruimte om de voorraad weer aan te vullen.

De verkoopstop is van dinsdag 9 augustus tot en met 12 september en geldt onder meer in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Ook in Hong Kong wordt de verkoop tijdelijk aan banden gelegd. Het is echter te hopen voor OnePlus dat consumenten hierdoor niet besluiten om een smartphone bij een andere fabrikant te kopen. Als je echt een nieuwe telefoon nodig hebt, dan zijn er maar weinigen bereid zijn om anderhalve maand te wachten (verkoopstop en levertijd).

OnePlus 3

Specificaties OnePlus 3

De OnePlus 3 heeft een 5.5 inch AMOLED-display met Full HD-resolutie. Hij wordt aangestuurd door een 64-bit Qualcomm Snapdragon 820 quadcore-processor met Adreno 530 GPU en bevat 6GB werkgeheugen. Het intern geheugen bedraagt 64GB en is –in tegenstelling tot veel andere Android-smartphones tegenwoordig– niet met een microSD-kaart uit te breiden. Er is ruimte voor twee nano-simkaarten.

De primaire camera heeft een resolutie van 16 megapixels en is uitgerust met Phase Detection Autofocus (PDAF), optische en elektronische beeldstabilisatie (OIS en EIS) en LED-flitser. Voorop vinden we een 5 megapixel selfiecamera. Wat betreft connectiviteit: naast dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n/ac) en Bluetooth v4.2 (LE) beschikt de OnePlus 3 over GPS, NFC, 4G-connectiviteit, vingerafdrukscanner en USB Type-C aansluiting.

De 3.000 mAh batterij ondersteunt Dash Charge. Daarmee is de OnePlus 3 na een half uur voldoende opgeladen om een hele dag mee door te komen. Aan de zijkant vinden we, net als bij de OnePlus 2, de Alert Slider, Hiermee selecteer je met een simpele schuif het geluidsprofiel. Verder is het toestel 7,35 millimeter dik en draait hij op OxygenOS, een custom-ROM die gebaseerd is op Android 6.0 (Marshmallow).

De OnePlus 3 is te koop via de webshop van OnePlus voor een bedrag van 399 euro. Sinds deze week is het vlaggenschip ook in de kleur Soft Gold te koop.

Bekijk het laatste nieuws over OnePlus:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones