Tim Cook
3 mei 2016 door in Apple.

De iPhone 7 en andere toekomstige smartphones van Apple worden voorzien van features waarvan we straks zullen zeggen ‘hoe heb ik zonder kunnen leven?’.

Dat is de belofte die CEO Tim Cook doet in een interview met Jim Cramer van het programma Mad Money dat te zien is op CNBC. Zo vaak komt het niet voor dat de topman van Apple een interview geeft in de media. Dus als de hoogste baas iets in de openbaarheid zegt, dan zijn onze oren gespitst.

Innovatie

In het vraaggesprek zegt Cook dat zijn bedrijf werkt aan allerlei innovatieve vernieuwingen voor de iPhone. Zo vertelt hij onder meer het volgende:

“We have great innovation in the pipeline, like new iPhones that will incent you and other people that have iPhones today to upgrade to new iPhones. We are going to give you things that you can’t live without, that you just don’t even know you need today.You will look back and wonder ‘how did I live without this?’”

Wat deze ‘geweldige innovaties’ behelzen wil de topman uiteraard niet kwijt.

Tim Cook

Kwartaalcijfers

Het moment van het interview komt niet geheel onverwacht uit de lucht vallen. Eind april onthulde de CEO de resultaten van het eerste kwartaal van 2016. En deze waren niet bepaald rooskleurig. Daarbovenop daalde voor de achtste opeenvolgende dag de koers van het aandeel Apple. Kortom, hoogste tijd dus voor een pep-talk.

De omzet daalde in het eerste kwartaal met 10% naar 50,6 miljard dollar, de winst viel zelfs 22,8% lager uit (10,5 miljard dollar) en op vrijwel alle terreinen vielen de verkoopcijfers tegen. Voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf daalde de iPhone-verkoop. In de eerste drie maanden van het jaar gingen er ‘slechts’ 51,2 miljoen iPhones over de toonbank. Een jaar eerder waren dat er nog 61,2 miljoen. Ook de iPad-verkoop en het aantal verkochte Mac-computers daalden met respectievelijk 19% en 12%.

Toekomst

Ondanks deze tegenvallende cijfers is Cook zeer positief over de toekomst van Apple. Zo constateert de topman dat steeds meer mensen overschakelen van een Android-smartphone naar de iPhone. Cook spreekt zelfs van een record aantal consumenten dat het afgelopen half jaar de overstap heeft gemaakt. En dat is goed nieuws want het geeft aan dat de smartphonemarkt niet per se hoeft te groeien voor Apple om meer winst te maken.

Het voornemen om toekomstige iPhones uit te rusten met innovatieve features moet de verkoopcijfers een nieuwe impuls geven.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones