Toch een universele oplader in Europa

universele-lader-smartphonesDe plannen voor een universele telefoon oplader waren een aantal jaar geleden al gestart, maar werden vooralsnog niet door ieder merk (lees: Apple) gehanteerd. Terwijl merken als Samsung, HTC, LG, Nokia, Huawei al waren overgestapt op Micro USB kondigde Apple de Lightning connector aan. Vanaf 2016 zal ook Apple zich aan de afspraken moeten houden en moeten ze er toch echt aan gaan geloven.

De universele telefoonoplader komt er aan!

Het idee is vrij eenvoudig. Een telefoonoplader die op iedere smartphone gebruikt kan worden waardoor de consument niet steeds nieuwe kabeltjes hoeft aan te schaffen. Vrijwel ieder merk houdt zich hier al aan maar het is nog niet universeel. Momenteel gebruikt iedereen behalve Apple een Micro USB oplader. Doordat deze techniek ook veelal bij andere devices zoals tablets en laptops wordt gebruikt is dit erg gebruiksvriendelijk.

Een smartphone hangt al gauw iedere dag aan de lader, dus dan moeten de mogelijkheden hiervoor ook voldoende zijn.

Apple moet afscheid nemen van Lightning connector

Opvallend was het dat Apple in 2012 de Lightning connector aankondigde. Een nieuwe aansluiting voor alle Apple producten vanaf de iPhone 5. Deze werd dus ook gebruikt bij de iPad. Terwijl ieder merk smartphone overstapte naar Micro USB besloot Apple over te stappen naar een andere aansluiting. Doordat de wet er op dat moment nog niet volledig door was gekomen kon Apple dit doen en werden ze door niemand tegengehouden. Nu is de wet er inmiddels wel doorheen en zal ook Apple zich moeten houden aan de afspraken voor een universele lader.

Alle landen in Europa hebben 18 maanden de tijd gekregen om over te stappen naar de universele lader en zullen vanaf 2016 daadwerkelijk operationeel moeten zijn.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones