30 juli 2015 door in Apple.

De geruchten vliegen van links naar rechts. Komt er nu wel of niet een 4-inch variant van de iPhone 6-opvolger? Nee, zegt analist Timothy Arcuri van Cowen en Company tegen BusinessInsider. Tenminste: “Niet meer.” Apple zou de plannen voor een 4-inch iPhone geschrapt hebben.

‘De plannen waren er wel’

De betreffende analist heeft wel vaker de juiste informatie vroegtijdig in handen gehad. Eerder dit jaar voorspelde hij de 4-inch variant nog wél. Maar Apple was er in die tijd ook mee bezig, zegt Arcuri. “In de productieketen heb ik gedurende januari tot en met maart concreet bewijs gezien voor de komst van een 4-inch smartphone. Echter verdwenen deze aanwijzigingen in maart.”

Meerdere analisten en anonieme bronnen onderstreepten Arcuri begin dit jaar. Ook zij spraken over een 4-inch variant van de iPhone 6.

4-inch iPhone 6(C)

Met de 4,7 inch iPhone 6 en 5,5 inch iPhone 6 Plus leek Apple afscheid te nemen van de 4-inch schermen. Volgens analisten en onderzoekers eerder dit jaar zou er in september alsnog een derde iPhone komen die het 4-inch scherm terugbrengt.

Daarmee zou een opvolger van de iPhone 5C het levenslicht zien. Het zou namelijk gaan om een 4-inch variant met dezelfde specificaties en uiterlijk als de iPhone 6. Inclusief de metalen behuizing (in tegenstelling tot de plastic behuizing van de iPhone 5C).

Apple zou van de 4-inch variant afgezien hebben omdat deze zou gaan concurreren met de iPhone 6, denkt Arcuri. De iPhone 6 en 6 Plus werden in september 2014 werd gepresenteerd.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones