Top 10 populaire smartphones h1 2016 volgens Antutu

Top 10 populaire smartphones h1 2016 volgens Antutu

Voor dat je er erg in hebt is het al halverwege 2016. Hoog tijd om de balans op te maken van de populairste telefoons van 2016.

Welke toestellen veel gebruikt worden verschilt per gebied. Antutu is een van de meest gebruikte benchmarks in de wereld voor smartphones. De benchmark geeft een uitstekend inzicht in de populariteit van een smartphone. Want wie wil zijn nieuwe toestel nou niet testen.

Top 10 van populaire Smartphones in de wereld

Deze week deelt Antutu de top 10 van de populairste smartphones in verschillende gebieden over de hele wereld van het eerste halve jaar 2016. De bron van deze top 10 zijn de gegevens vanuit de Antutu benchmark over de periode 1 januari 2016 tot en met 30 juni 2016.

Je kunt wel zeggen dat Samsung de overal kampioen in smartphones is. Het Zuid Koreaanse bedrijf staat met vier toestellen in de top 10 van de wereld. Absolute winnaar is de Galaxy Note 5 die wij in Nederland helaas niet hebben mogen ontvangen. Nummer twee is wel bekend in ons land, de Samsung Galaxy S6. Met een waanzinnige sprong is de pas in februari gelanceerde Galaxy S7 op plek vier gekomen. Samsungs landgenoot LG staat met zijn LG G3 op plek 8 en de overige plaatsten zijn voor de Chinese Xiaomi Redmi Note 3 die mateloos populair is in China en twee Meizu telefoons; de MX5 en Metal.

Top 10 Smartphones in de Wereld 1h 2016

De top 10 verschilt per markt

Naast een top 10 van de wereld geeft Antutu ook inzicht in de populaire toestellen van de plaatselijke markten. Zo zien we in China een overweldigende populariteit van de Xiaomi Redmi Note 3. Op grote afstand volgt de Samsung Galaxy S7 (1/3e van de Redmi Note Score) en de LeEco 2. Het is verwonderlijk dat Samsung sinds de Galaxy S7 enige voeten in de aarde heeft gekregen in China. De nummer drie smartphone verkoper van de wereld, Huawei, zien we slechts op plek 6 in China met zijn Huawei Mate 8. In China is er duidelijk een voorkeur voor toestellen met 5,5-inch formaat.

Top 10 Smartphones in China 1h 2016

Top 10 smartphones Amerika

Ook in Amerika staat Samsung fier op nummer 1. Toch zien we daar totaal andere toestellen in de top 10. Het Amerikaanse Google heeft de plekken drie en vier verovert met respectievelijk de Nexus 6P en de Nexus 6. Hiervoor mogen we Huawei en Motorola bedanken. Opmerkelijk is verder dat 60% van de lijst voor Samsung is en de enige buitenstaanders OnePlus en Nexus zijn.

Top 10 Smartphones in Amerika 1h 2016

Top 10 smartphones Korea

Net als in Amerika heeft Samsung ook in Korea 60% van de top tien in handen. Maar in Korea deelt Samsung de top tien met LG. LG staat zelfs op plek twee met de LG G3 pro en ook de LG V10 weet met de vierde plek een mooie plaats te bemachtigen. Zowel in Amerika maar nog meer in Korea zie je dat locale fabrikanten de voorkeur krijgen op buitenlandse fabrikanten.

Top 10 Smartphones in Korea 1h 2016

Top 10 smartphones Duitsland

Misschien wel de meest vergelijkbare markt met Nederland, onze buren. Ook in Duitsland is Samsung heer en meester van de top 10. Met maarliefst vier toestellen op de eerste vier plekken en drie op de laatste heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant zeker 70% van de top tien in handen. De eerste twee toestellen van OnePlus bieden weerstand samen met de LG G3 van landgenoot LG.

Top 10 Smartphones in Duitsland 1h 2016

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones