7 maart 2016 door in Algemeen.

Tijdens het MWC evenement hebben veel fabrikanten gebruik gemaakt van het moment en de een na de andere smartphone werd geïntroduceerd. Er was veel aandacht voor vlaggenschepen zoals de LG G5 en de Samsung Galaxy S7. Maar welke moet ik nemen? Chip prestatie is van belang in die keuze.

TOP 10 Smartphone Chips

AnTuTu test regelmatig prestaties van de smartphone Chips. Vorig jaar om deze tijd nam Apple A9 de leiding. Apple werd op de hielen gevolgd door de Kirin 950. Deze maand vochten Qualcomm, Apple en Samsung voor de “troon”. Welke smartphone chip is de krachtigste van allemaal? AnTuTu heeft de gemiddelde scores genomen van alle resultaten, niet de hoogste, en de daadwerkelijke resultaten kunnen fluctueren.

Top 10 algemene chip prestaties

Volgens de meest recente ‘TOP-10 prestaties smartphone chips’ zijn er drie uitschieters. De nummer 1 is Qualcomm met haar Snapdragon 820 processor. De tweede plek neemt de Apple A9 in en de Samsung Exynos 8890 deed het ook erg goed en werd derde. Samsung zit al dicht bij de prestaties van de Apple A9.

Antutu onderzoek

GPU prestaties

In de afgelopen jaren zijn Graphics Processing Units (GPU) prestaties steeds belangrijker geworden. De prestaties zijn nauw verwant aan de prestaties van het spel en vlotheid van een mobiele telefoon. Vooral met door snelle technologische ontwikkelingen, 2k beeldschermen, netwerksnelheden naar 5G waardoor films kijken eenvoudiger wordt en ook de virtual reality opties, zal de nadruk op GPU prestaties alleen maar toenemen.

Top 10 van GPU prestaties

Op dit moment is de Snapdragon 820 duidelijk nummer 1 met een uitzonderlijk hoge score in vergelijking tot de rest. Apple A9 volgt op nummer twee en voelt de hete adam van de Exynos 8890 in haar nek. Kirin 950 legt het behoorlijk af in GPU prestaties terwijl de chip overall de vierde plek in nam.

De Qualcomm Snapdragon 820 chip is te vinden in smartphones als de: Samsung Galaxy S7 Edge, Letv MAX Pro, Mi5, LG G5, Sony Xperia X Performance etc. Nummer twee, Apple A9, vinden we terug in de iPhone 6S. Er is op dit moment nog maar een smartphone die draait op Exynos 8890, de Samsung Galaxy S7.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones