Turing Monolith Chaconne de smartphone van de toekomst?

Turing Monolith Chaconne de smartphone van de toekomst?

Een kleine week geleden kondigde Turing Robotic Industries (TRI) nog aan dat ze een ‘hulk’ onder de smartphones gaan maken. Vandaag laat het bedrijf, in de eigen nieuwsbrief, weten dat dit slechts project één is. Het tweede project is nog veel ambitieuzer, de Turing Monolith Chaconne. Het is duidelijk dat TRI werkt aan de toekomst en ons laat zie hoe de toekomstige smartphone er uit kan gaan zien.

Turing Monolith Chaconne

Niet alleen kondigde TRI zijn tweede mega project aan. Het bedrijf liet ook meer weten achter de strategie en mogelijkheden van het bedrijf.

Turing Monolith Chaconne

Het tweede project van Turing behelst een nog grotere uitdaging dan de Cadenza. Het Zweedse bedrijf heeft een revolutionair toestel met het oog op geavanceerde artificial intelligence (AI) en computational intelligence (CI). Het is te omvangrijk om beide begrippen uit te leggen maar kort door de bocht: AI is kunstmatige intelligentie en daarmee wordt in de ideale situatie een zelf denkende computer mee bedoelt. CI refereert naar de capaciteit van een computer om een bepaalde taak te leren vanuit data en data vanuit experimenten. Je zult begrijpen dat beide I’s nogal wat rekenkracht van je toestel vragen. Vandaar de indrukwekkende specificaties van de Turing Monolith Chaconne en natuurlijk ook zijn broertje of zusje.

Eer betoon aan Stanley Kubrick’s: A Space Odyssey

Met de benaming van het nieuwe project maken de ingenieurs van Turing een eerbetoon aan de film ‘A Space Odyssey’ van Stanley Kubrick. Hiermee willen ze recht doen aan de AI en CI mogelijkheden van het toestel. In de film van Kubrick zijn Monoliths lang levende zeer betrouwbare machines die zelfs miljoenen jaren begraven onder de grond nog overleven. Ze zijn praktisch onverwoestbaar en moedigen mensen aan in de technologische ontwikkeling.

Specificaties van de toekomst

Hoewel de Turing Phone Cadenza als een ware hulk over kwam, is de Turing Monolith Chaconne zelfs nog een stapje extremer. Het is duidelijk dat het Zweedse bedrijf toekomst gericht is en je vraag je direct af of het überhaupt wel haalbaar is.

Wat zijn de specificaties dan? De Monolith Chaconne heeft een 6,4-inch 4K beeldscherm. Dit AI beest heeft drie, ik herhaal DRIE, Snapdragon 830’s en (schrik niet) 18 GB aan werkgeheugen. Hoewel de techniek, voor zowel de processores als het geheugen, nog niet ver genoeg is om met dergelijke cijfers ook nog in je hand te passen. Toch denkt TRI deze klus te kunnen klaren. Het bedrijf gaat zowel de Snapdragon’s als 6 GB LDDR4X werkgeheugen koppelen. Uiteraard hoort daar een riante opslagcapaciteit bij, 1,2 TB.

Om dit even in 2016 perspectief te brengen, de Samsung Galaxy Note 7 is net gelanceerd en behoort tot de top. Het toestel heeft één Snapdragon 820, 4 GB aan werkgeheugen, 32 GB opslag en een 12-megapixel hoofdcamera. En dat is in sommige gevallen al te veel om het toestel koel te houden. Dan hebben we het nog niet eens gehad over een snelle splinternieuwe mid-range smartphone als de Huawei Nova.

De camera’s zijn ook indrukwekkend, drie 60-megapixel hoofdamera’s en twee 20-megapixel frontcamera’s. De exacte specs vind je hier. Het toestel loopt op het Swordfish OS besturingssysteem dat geschikt wordt gemaakt voor AI.  De exacte specs vind je hier.

Turing verwacht dit toestel ergens in 2018 te kunnen presenteren. Is dat mogelijk? Misschien/waarschijnlijk, wie zal het zeggen. Tot nu toe heeft Turing nog niet teleurgesteld, maar wel wat meer tijd nodig gehad.

Specs Turing Monolith Chaconne

Wil je meer weten over de Turing plannen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief op de Turing internet site.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding