Turing Phone loopt opnieuw vertraging op

Turing Phone loopt opnieuw vertraging op

De Turing Phone, een smartphone die niet te hacken zou zijn, loopt opnieuw vertraging op. De nieuwe verwachte leverdatum is mei of juni.

Dat schrijft de fabrikant in een e-mail aan klanten die de ‘onhackbare’ smartphone hebben besteld.

Vertraging

Medio 2015 onthulde Turing Robotics Industries (TRI) vol trots de Turing Phone. Geïnteresseerden kunnen sinds augustus een exemplaar reserveren. Aanvankelijk zou de mobiele telefoon half december geleverd worden, maar deze deadline werd niet gehaald. TRI beloofde zijn klanten de smartphone in februari te leveren. Toen ook dat mislukte beloofde de producent om de telefoon uiterlijk in april te leveren. Inmiddels is april verstreken en de Turing Phone is nog altijd niet beschikbaar. Oftewel, dit wordt de vierde keer dat TRI zijn klanten teleur moet stellen.

Turing Phone

Volgens Steve Chao, CEO van TRI, hebben 12.000 man zich aangemeld voor een exemplaar van de ultraveilige Turing Phone. De afgelopen weken meldden zich echter steeds meer mensen die hun geld terug vragen, omdat ze het wachten zat zijn. Ook de overstap van Android naar Sailfish OS, het alternatieve besturingssysteem van het Finse Jolla, heeft bij sommige klanten kwaad bloed gezet. Al met al heeft 12% van de mensen die de smartphone in augustus hadden besteld hun order ingetrokken.

Beloning

Klanten die voet bij stuk houden en geduldig op hun bestelling wachten, worden hiervoor beloond. In de e-mail zegt de topman dat klanten die een 16GB exemplaar hebben besteld een upgrade krijgen naar 64GB. Wie een uitvoering met 64GB heeft besteld krijgt straks een telefoon met 128GB. En wie de Turing Phone met 128GB in de pre-order heeft besteld, krijgt een Limited Edition. Zo hoopt Chao dat niet nog meer mensen hun bestelling annuleren.

Specificaties Turing Phone

De Turing Phone heeft een 5.5 inch LCD-display met een schermresolutie van 1920 bij 1080 pixels. Daaronder bevindt zich een Snapdragon 801 SoC van Qualcomm. Deze processor heeft vier kernen die op 2.5GHz zijn geklokt. Het werkgeheugen (RAM) bedraagt 3GB, het interne geheugen loopt uiteen van 16GB tot 128GB. Verder heeft deze mobiele telefoon een 13 en 8 megapixelcamera en een 3.000 mAh batterij.

Turing Phone

De Turing Phone valt onmiddellijk op vanwege zijn unieke, kleurrijke en futuristische design. De behuizing is gemaakt van een materiaal dat TRI Liquidmorphium noemt, een legering dat naar eigen zeggen sterker is dan staal en titanium.

Maar de belangrijkste feature van de Turing Phone is de beveiliging. Alle data op het toestel wordt standaard versleuteld. Daarbovenop maakt de fabrikant gebruik van zijn eigen end-to-end encryptie. Met behulp van de cryptokey, die klanten bij hun exemplaar krijgen, is deze informatie toegankelijk.

Levering

TRI belooft nu opnieuw plechtig dat de eerste exemplaren in mei of begin juni worden geleverd. In hoeverre deze belofte iets waard is moeten we afwachten.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones