23 januari 2015 door in Huawei.

Doei Ascend, Huawei vindt je naam niet leuk meer. En dus wordt de naam geschrapt. In de prullenbak gemikt, zomaar. Intussen zijn er specificaties opgedoken van twee high-end Huawei-telefoons, de Huawei D8 en P8. Deze zouden begin maart aangekondigd worden. Kom maar door!

Ascend: weinig toevoeging

Het gerucht dat Huawei de naam Ascend vaarwel zou zeggen, is afkomstig van HDBlog.it. Het leek haast een CTRL C+CTRL V- woord voor de fabrikant: het werd toegepast bij zowel Android- als Windows Phone-telefoons. Terwijl fabrikanten meestal de naam beperken tot het toegepaste besturingssysteem.

Het ligt dan ook voor de hand dat Huawei de merknaam vaarwel heeft gezegd omdat het zo’n zinloze toevoeging was geworden. Voorlopig wordt het alleen bij typenummers gehouden dus. Onlangs werd de merknaam Honor nog losgekoppeld van de Huawei-merknaam. Deze gaat als een soort ‘achtermerk’ van Huawei verder.

Huawei D8

Voor de Huawei Ascend D8 zou de fabrikant zelf een chipset in elkaar zetten: de Kirin 950-processor. Deze zou ondersteund worden door 4 gigabyte werkgeheugen. Daarbij is er maar liefst 64 gigabyte aan opslaggeheugen beschikbaar.

En verder: een scherm van 5,5 inch met een qHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Deze telefoon moet zo’n 700 euro kosten. Wanneer de telefoon aan het grote publiek wordt getoond, is nog niet bekend. Wellicht begin maart, tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

Huawei P8

En dan hebben we nog nieuws (geruchten) te melden over, jawel, de opvolger van de Huawei Ascend P7. Deze wordt van metaal en  krijgt een 5,2 inch scherm met full HD-resolutie en wordt waarschijnlijk aangestuurd door de Kirin 930-processor.

Verder is er 3 gigabyte aan werkgeheugen beschikbaar met 32 gigabyte aan opslaggeheugen. Inclusief vingerafdrukscanner. Van deze telefoon lijkt het waarschijnlijker dat deze wordt aangekondigd op het MWC.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones