14 september 2014 door in Android.

AndroidAndroid-gebruikers hoeven niet meer te twijfelen over de aanschaf van een app. Ook impulsieve aankopen worden niet direct ‘bestraft’. Google heeft redelijk stil een wijziging doorgevoerd waarbij je twee uur een app kunt uitproberen, om in de tussentijd te bepalen of je je geld wil terugvragen of niet. Dat is onlangs opgenomen in haar algemene voorwaarden.

Tot voor kort kon je apps maar een kwartier uitproberen. Dat is zo geweest sinds 2010. Voor veel Android-gebruikers was deze 15 minuten bedenktijd echt te kort.

Weinig en toch veel

Vóór 2010 was het mogelijk om apps 24 uur lang uit te proberen. Dat is in 2010 flink verkort door gebruikers maar een kwartiertje te geven. Door er nu een uur en drie kwartier bij op te tellen, is de bedenktijd aardig opgeschroefd maar nog lang niet zoveel als voor 2010 het geval was.

Als je binnen de twee uur de aankoop ongedaan wilt maken, krijg je automatisch je tegoed teruggestort.

Automatisch geld terug

De Google Play Store is de enige applicatiewinkel die je de mogelijkheid geeft om je geld automatisch terug te krijgen. Bij de App Store en Windows Store moet je echt een verzoek indienen. Wel zijn er ontwikkelaars die via de Windows Store een trialversie bieden van bepaalde apps.

De ‘tactiek’ om een app na je proeftijd opnieuw te downloaden, wordt ‘m niet. Als je de app nog een keer downloadt, krijg je niet meer de mogelijkheid om je geld terug te vragen.

Waar wacht je nog op? Open de Google Play Store en downloaden maar!

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones