Tweede Sony Xperia met Snapdragon 845 gespot op Geekbench

Tweede Sony Xperia met Snapdragon 845 gespot op Geekbench

Vandaag zien we al weer het tweede Sony Xperia model met de Snapdragon 845 op Geekbench verschijnen. Is Sony twee modellen van dezelfde smartphone aan het testen of zien we twee Xperia vlaggenschepen tijdens het MWC 2018 in Barcelona?

In de laatste maanden zijn er verschillende beelden gelekt van een aankomend Xperia vlaggenschip. Vorig jaar lanceerde de Japanse onderneming een nieuw phablet vlaggenschip, de Sony Xperia XZ Premium. Het heeft er alle schijn van, dat de Japanse fabrikant dit jaar met een completere vlaggenschip line up komt. Geekbench bevestigt in ieder geval de aanwezigheid van een mogelijke tweede vlaggenschip naast de eerder geteste Sony H8266. De nieuwe Sony met modelnummer 90QB16R scoort 2.367 op single core en 8.255 op multi core. Daarmee is de telefoon veel sneller dan de snelste scores van de Sony Xperia XZ1 (2030/6668).

Nieuw Japans vlaggenschip de Sony 90QB16R

Vandaag zien we de tekenen van een tweede Sony Xperia vlaggenschip op Geekbench. Naast de snelle Snapdragon 845 aangedreven Sony H8266 duikt vandaag de Sony 90QB16R op. De smartphone wordt aangedreven door de nieuwe processor van Qualcomm met modelnummer SDM845. Het is de krachtige Snapdragon 845 met Adreno 630 GPU. Sony houdt het werkgeheugen op een bescheiden 4 GB en het besturingssysteem is Android 8 Oreo. Het is helaas onduidelijk welk toestel dit is. Het kan natuurlijk een internationaal of nationaal model zijn van de eerder geteste H8266. Een andere verklaring is dat Sony niet één maar twee vlaggenschepen zal lanceren. In dat geval zien we naast de veel gelekte Sony Xperia XZ2 met 5,7 inch beeldscherm en dubbele hoofdcamera’s ook een compacter model. Misschien wel de Sony Xperia XZ2 Compact die deze week verschillende malen werd gelekt.

Sony Xperia XZ2 Compact Sony 90QB16R

Nieuw Sony design tijdens MWC 2018

Een ding is duidelijk, Sony komt met een nieuwe generatie Sony Xperia vlaggenschepen naar Barcelona. In de officiële teaser van het Japanse bedrijf zien we duidelijk lijnen in een curve. Hiermee lijkt de smartphone fabrikant afscheid te nemen van het strakke ontwerp waaraan je een Xperia smartphones vroeger vanaf ver al kon herkennen. Die curve werd deze week ook nog eens bevestigd door de beelden van een Xperia XZ2 Compact model.

Op 26 februari verschijnt de nieuwste generatie Sony Xperia vlaggenschepen met een totaal nieuw ontwerp. Enkele maanden later kun je hier het beste Sony Xperia abonnement vergelijken.

Bekijk het laatste nieuws over Sony:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones