22 januari 2015 door in Samsung.

He jij daar, Galaxy S5-bezitter! Zit je je af te vragen wanneer je telefoon nou eens een update krijgt voor naar het nieuwste besturingssysteem van Android? Wacht niet langer! Na alle T-Mobile en Vodafone-toestellen van Galaxy S5 zijn nu ook de unbranded toestellen (losse exemplaren zonder abonnement) aan de beurt: momenteel is Samsung bezig met de uitrol van 5.0 Lollipop. 

Landelijke uitrol

De update is voor alle Galaxy S5-exemplaren in Nederland. Je kunt heel simpel checken of je al aan de beurt bent: ga naar ‘Over de telefoon’ en kies ‘Systeemupdates’. Et voilà. Dat lukt natuurlijk niet allemaal in één keer, dus blijf maar geduldig checken als je nog niet aan de beurt bent.

Vorige week waren de Vodafone- en T-Mobile-toestellen al aan de beurt. Met de update zal je batterij langer meegaan, kun je meerdere gebruikersaccount aanmaken en een speciale gast-modus inschakelen om je persoonlijke stuff te waarborgen.

Android 5.0 Lollipop

Android 5.0 Lollipop is de eerste grote update sinds Android 4.0 Ice Cream Sandwich en werd eind vorig jaar uitgebracht. Door Google’s Material Design krijgt je telefoon een heel vernieuwd, strak uiterlijk. Ook werkt het systeem sneller en soepeler.

Het verschilt per fabrikant hoe lang het duurt voor je de mogelijkheid krijgt om te updaten, omdat veel fabrikanten nog hun eigen skin en functies toevoegen. Sommige fabrikanten (zoals Google zelf) veranderen helemaal niks: dan heb je de pure versie, zogeheten stock Android. Motorola is ook een voorbeeld van een fabrikant die zo weinig mogelijk verandert.

Bij de update naar Lollipop zou het in TouchWiz (Samsung’s interface) zou mogelijk zijn om verschillende thema’s toe te passen. Zo probeert de Koreaanse fabrikant een eigen look te geven aan haar toestellen.

Europese uitrol

Behalve Nederland, gebeurt de uitrol naar de Galaxy S6 in heel Europa. Dat schrijft SamMobile. De Note 4- en Note 3-modellen volgen ook nog (“begin 2015”).

Op onderstaand filmpje zie je hoe Samsung het nieuwe besturingssysteem zich eigen heeft gemaakt (Note 4):

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones