Verbeterde Galaxy Note 4 op komst

Er komt een verbeterde variant van de Samsung Galaxy Note 4 aan. Deze kan veel sneller internet aan. Doordat de telefoon via drie frequenties tegelijk data ontvangt, wordt de maximale downloadsnelheid vier keer zo groot. In een persbericht zegt CEO JK Shin dat de Samsung Galaxy Note 4 S-LTE een ‘betekenisvolle vooruitgang’ is voor de mobiele- en telecommunicatie-technologie.

Grenzen verleggen

De Galaxy Note 4 S-LTE ontvangt drie frequenties en aggregeert deze tot één. Daarmee wordt de maximale downloadsnelheid vergroot tot 300 mb per seconde. Dat is vier keer zo snel als 4G-internet.

“Ook laat dit Samsung’s toewijding zien om te willen innoveren in de telecommunicatie”, zegt Shin. “We blijven doorgaan om nieuwe uitdagingen voor de industrie aan te gaan en grenzen te verleggen om de mobiele technologie naar een next level te brengen.” Daarbij wil de fabrikant de gebruikerservaringen steeds beter maken.

Zo zegt de topman in een persbericht dat een 700 mb-video in negentien seconden gedownload kan zijn op de Galaxy Note 4 S-LTE. Tien liedjes die bij elkaar 40 mb zijn, zouden in een seconde gedownload kunnen zijn.

Ontwikkelingen

En daarmee zit de fabrikant niet aan het plafond. Als deze ontwikkelingen zo blijven doorgaan, zal er later in 2015 een telefoon op de markt worden gebracht die snelheden tot 450 mb per seconde aankan. Deze kan LTE-categorie 9 aan. De Galaxy Note 4 S-LTE heeft categorie 6 bereikt.

Samsung brengt de Galaxy Note 4 S-LTE volgend jaar uit in Zuid-Korea en het is onduidelijk of de telefoon ook naar Europa komt. Het toestel draait op Android 4.4 KitKat.

 

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones