Verdien krediet met je oude iPhone

oude-iphoneVanaf eind september start Apple met een speciaal iPhone inruilprogramma. Hierbij wordt het mogelijk om je oude iPhone in te leveren in ruil voor krediet bij Apple. De kosten van een nieuw toestel zijn behoorlijk hoog en door je oude toestel in te leveren hoef je uiteindelijk minder te betalen. Interessant?

Apple doet er op dit moment natuurlijk alles aan om voor een groter publiek interessant te worden. Ze kunnen de prijzen van hun toestellen verlagen, maar dat zou de status van Apple aanpassen. Apple hoort nou eenmaal duur en exclusief te zijn. De komst van een goedkopere iPhone verandert al een hoop in het segment waar Apple zich bevindt dus moesten ze een andere oplossing bedenken.

Lever je oude iPhone in en verdien korting op je nieuwe iPhone

Het principe is vrij eenvoudig. Als de nieuwe iPhone is aangekondigd willen veel mensen vaak meteen de nieuwe iPhone bezitten. Maar je hebt nog een voorganger. Wat moet je hiermee doen? Je kan hem houden als reservetelefoon. Je kan hem ook verkopen op Marktplaats. En binnenkort kan je hem inruilen bij de Apple stores in Nederland. De opbrengst die je hiermee verdient wordt in mindering gebracht van de aankoop van je nieuwe iPhone. Zo heb je toch het nieuwste van het nieuwste voor relatief weinig geld. Een gat in de markt toch?

Waarde van je oude iPhone

Het lijkt misschien een gat in de markt, maar wij hebben er persoonlijk toch een hard hoofd in. De verdiensten van je oude (werkende) iPhone zijn namelijk op zijn zachtst gezegd, vrij matig. De iPhone 4S 16GB zou werkend maximaal 190 euro op moeten leveren. Uit ervaring weten wij dat als je hem op marktplaats te koop aanbiedt de biedingen veelal hoger zijn dan dit bedrag. Is het dus wel verstandig om hem op deze manier aan te bieden?

Oude iPhones worden gerecycled

Je verdient er niet te veel aan, maar je oude iPhone wordt op deze manier gerecycled. Dat betekent dat hij wordt gereviseerd en vervolgens met winst wordt doorverkocht aan landen waar de iPhone steeds meer in opkomst raakt. Dit zijn vaak landen die achterlopen op de nieuwste iPhone.

Kan je echt niet wachten op die koper van Marktplaats dan is dit natuurlijk een prima alternatief om toch op een voordeligere manier je nieuwe iPhone aan te kopen. Heb je wel even de tijd dan is ons advies om hem zelf te verkopen. Vaak levert dit meer geld op.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones