25 november 2014 door in Apple.

iphone-6-plWe zijn inmiddels al wat gewend aan de iPhone 6 die nu al twee maanden verkrijgbaar is: tijd om de balans tussen de twee op te maken. Onderzoeksbureau’s Fiksu, Mixpanel en Baida/Umeng hebben een verhouding van 3-op-1 vastgesteld. De iPhone 6 doet het nog steeds beter dan de iPhone 6 Plus. Ook in China is de verhouding 3 op 1, wat een beetje verwonderlijk is aangezien grote smartphones daar razend populair zijn. Apple‘s paradepaardjes werden in september gepresenteerd.

Wat betreft het leveren van de iPhone 6 en 6 Plus merk je wel dat de voorraden nog beperkt zijn. Zo duurt het 5 tot 7 werkdagen tot je de iPhone 6 in handen hebt en bij de 6 Plus is dat zelfs 2 tot 3 weken. Dat hoort vast bij de oorzaken van deze verhouding. Bij de eerste voorraadproblemen was de verhouding zelfs 6-op-1.

Verhouding naar 2,5 op 1

Een analist van Above Avalon twittert dat hij verwacht dat de verhouding uiteindelijk naar 2,5 op 1 zal gaan. Dan zou 30 procent van de verkochte iPhones een 6 Plus zijn tegenover 70 procent voor de gewone iPhone 6. Dat omdat het een mooie middenweg is als je niet kunt kiezen tussen een telefoon en tablet. Ook omdat mensen grotere letters op hun scherm en het online streamen van video’s steeds meer waarde geven.

We schreven al eerder dat de iPhone 6 beter scoort dan de iPhone 6 Plus.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones