18 maart 2015 door in Blackberry.

Het lijkt erop dat de komst van de BlackBerry Passport en de BlackBerry Classic niet het gewenste succes opleveren. De verkoop van deze toestellen zouden zwaar tegenvallen. Volgens  de Amerikaanse investeringsbank Morgan Stanley zou BlackBerry maar 8000 smartphones verkocht hebben tijdens de eerste maand van het gebroken boekjaar 2016.

Dat beweert de investeringsbank op basis van bronnen en onderzoek.

Verkoopdoelstellingen

Het gebroken boekjaar startte op 28 februari. En achtduizend smartphones, daarmee komt BlackBerry by far niet in de buurt bij de verkoopdoelstellingen die de fabrikant voor zichzelf geformuleerd had. In het financiële jaar 2016 wil het bedrijf namelijk zo’n 2 tot 3 miljoen smartphones verkopen. Met een beetje geluk verkoopt BlackBerry er zo’n  150.000 tot 200.000 smartphones in één jaar.

BlackBerry richt zich vooral op het zakelijke segment en juist daar wil het niet echt lukken. Zo zouden verkopers hebben gezegd dat ze veel moeite ondervinden om de smartphones in de zakelijke wereld te verkopen.

Schril contrast

Ook de softwaretak van BlackBerry zou lijden onder de tegenvallende resultaten. Zo zou deze afdeling nog lang niet in de buurt komen bij de gewenste omzet van 500 miljoen dollar (+/470 miljoen euro). De investeringsbank sluit uit dat BlackBerry nog 500 miljoen dollar omzet uit software zal halen.

Als je kijkt naar wat marktleiders Apple en Samsung verkopen, kom je uit op een aantal van 20-25 miljoen per maand. De verkoop van achtduizend BlackBerry-smartphones staat hier dan ook schril mee in contrast.

Op 27 maart aanstaande zal BlackBerry de cijfers publiceren van het vierde kwartaal van het boekjaar 2015.

Blackberry P9983

Ook heeft BlackBerry vanochtend (in samenwerking met Porsche) de BlackBerry P9983 aangekondigd, die zo’n 1964 euro moet gaan kosten. Het toestel heeft 3,1 inch scherm met een resolutie van 720 bij 720 pixels. Onder de motorkap draait een 1,5 GHz-processor met 2 gigabyte werkgeheugen.

Daarnaast is 64 gigabyte interne opslag. Op de achterkant zit een acht megapixelcamera en de frontcamera telt twee megapixels. Het toestel draait op BB 10, het nieuwste besturingssysteem.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones