18 april 2014 door in Android en Samsung.

samsungDe verkoop van de nieuwe Galaxy S5 van Samsung verloopt veel beter dan de Galaxy S4 destijds. Dat meldt Yoon Han-Kil, de vicepresident van het strategische deel van Samsung, aan Reuters. De S5, die op vrijdag 11 april in de verkoop ging, zou op de eerste dag 30% beter zijn verkocht dan de S4 destijds. Volgens anonieme bronnen zouden er in het tweede kwartaal van dit jaar zo’n 35 miljoen toestellen moeten worden verscheept.

Verkoopcijfers

Samsung wil bij de preciese verkoopcijfers bij monde van Yoon niet bevestigen. Dat de Galaxy S5 beter verkoopt dan zijn voorganger is echter wel duidelijk. De vicepresident zegt in het interview: “De Galaxy S5 verkoopt sneller dan de S4, maar ik kan nog geen specifieke verkoopcijfers noemen. De uiteindelijke verkoopaantallen van de S5 zouden veel hoger moeten zijn dan van de S4.”

De Samsung Galaxy S4 werd destijds 10 miljoen keer gekocht. Die aantallen worden ruimschoots overtroffen door de S5. Volgens anonieme bronnen zou het vlaggenschip van Samsung nu al 63 miljoen keer verscheept zijn en 40 miljoen keer daadwerkelijk verkocht.

Tizen OS

De Koreaan Yoon meldde in het interview ook dat Samsung van plan is om in het tweede kwartaal van dit jaar weer smartphones te gaan maken die zullen draaien op het eigen besturingssysteem Tizen OS. Dat is na jaren Android-dominantie een opvallende stap van het bedrijf.  De fabrikant wil met Tizen OS minder afhankelijk worden van Google.

Kijk hier voor een review van de Samsung Galaxy S5.

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones