‘Verkoop Lenovo Phab 2 Pro start op 1 november’

‘Verkoop Lenovo Phab 2 Pro start op 1 november’

De releasedatum van de Lenovo Phab 2 Pro is nu eindelijk bekend. Dinsdag 1 november gaat de verkoop van start. Of hij dan ook al in ons land verkrijgbaar is, is niet bekend.

Dat kunnen we opmaken uit de productpagina van de Amerikaanse webshop van Lenovo, zo meldt Android Police.

Deze informatie is echter niet op de pagina van de Lenovo Phab 2 Pro te vinden. Daar wordt nergens een specifieke lanceerdatum genoemd. Als je daarentegen op de productpagina van de Lenovo Phan 2 kijkt, dan staat er in het klein vermeld dat de Lenovo Phab 2 Pro vanaf 1 november beschikbaar is. Dus via een kleine omweg is de releasedatum nu officieel bekend.

De Lenovo Phab 2 Pro werd tijdens Lenovo Tech World in juni al uit de doeken gedaan. Dit is de eerste smartphone ter wereld die uitgerust is met Tango-technologie van Google. Hiermee kun je een driedimensionale kaart van je omgeving maken die je voor Augmented Reality kunt gebruiken. Zo is het mogelijk om je woonkamer in kaart te brengen en deze in te richten met nieuwe meubels. Dan hoef je niet in de showroom een inschatting te maken of een nieuw bankstel in jouw inrichting past of niet, je ziet het namelijk op je smartphone.

Aanvankelijk zou de Lenovo Phab 2 Pro in september op de markt gebracht worden. De lancering werd echter om onbekende reden uitgesteld naar ‘het najaar’. Clay Bevor, het hoofd van Googles VR-afdeling, let toen weten dat het vlaggenschip in ‘november’ zou verschijnen. Dat gaf ons iets meer houvast, maar niet veel meer. Voor het eerst horen we nu een concrete verschijningsdatum: dinsdag 1 november. Of wij hem dan ook al kunnen bestellen is nog maar de vraag: op de Nederlandse webshop van Lenovo is enkel de Lenovo K5 terug te vinden. Over een paar dagen weten we meer.

Specificaties Lenovo Phab 2 Pro

De Lenovo Phab 2 Pro heeft een reusachtig 6.4 inch IPS LCD-scherm met zeer hoge resolutie: 1440 bij 2560 pixels. Dat maakt hem uitermate geschikt voor VR- en AR-toepassingen. Hij wordt aangedreven door een 1.8GHz Qualcomm Snapdragon 652 octa core-processor samen met Adreno 510 GPU en 4GB RAM. Je krijgt van de Chinese smartphoneproducent standaard 64GB intern geheugen, maar deze kun je met een microSD-kaart uitbreiden tot 256GB. Dual-sim is eveneens een van de mogelijkheden.

Achterop vinden we een 16 megapixelcamera met nog eens twee additionele camera’s. Deze worden gebruikt om beweging en diepte vast te leggen. Eén van deze camera’s is een infraroodcamera. Daarnaast heeft Lenovo een fisheye-lens en Phase Detection Autofocus (PDAF) in de primaire camera verwerkt. Aan de voorkant heeft Lenovo een 8 megapixelcamera geplaatst om selfies te schieten.

De batterij heeft een vermogen van 4050 mAh. Om van je favoriete muziek te genieten is het vlaggenschip voorzien van Dolby Atmos Sound. Tevens beschikt de phablet over dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n/ac), Bluetooth 4.0 (LE), GPS, FM radio, microUSB 2.0 en vingerafdrukscanner. De smartphone is 10,7 millimeter dik en draait out-of-the-box op Android 6.0 Marshmallow. Het is niet bekend of Lenovo plannen heeft om Android 7.0 Nougat naar het toestel te brengen.

Prijs

De Lenovo Phab 2 Pro heeft een adviesprijs van 499 dollar. Europese verkoopprijzen zijn tot op heden nog niet bekend gemaakt.

Lenovo Phab2 Pro

Bekijk het laatste nieuws over Lenovo:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding